13 Temmuz 2007

Torbalı Nelerle Meşhur?


Torbalı Nelerle Meşhur?


Aslında bu sorunun cevabı şu olsa gerek, “nelerle meşgulse onlarla meşhur” diyebiliriz. Son iki yıldır nelerle gündeme geldik? Başkanın yeni yaptırdığı meydana Atatürk heykelinin bir yanına kendi, diğer yanına eşlerinin fotoğrafını diktirdi. Epey bir gündem olduk! Hatta Ramazan İsmail Uygur'un yakın çevresine “Torbalı’nın reklâmını yaptım. Bilmeyen kalmadı” rivayetleri bile dolaştı ortalıkta. O dönem Torbalılı olmayan üniversiteden, askerden arkadaşlarımın arayıp dalga geçtiklerini hatırlıyorum. En çok söylenen de “sen ne zaman kendi heykelini diktirecen?” oluyordu. Cevabım hazırdı, “tamam bende ruhsal bozukluklar olabilir ama daha narsisti seviyesine çıkamadım” oluyordu. O dönem bunlarında etkisiyle Saygıdeğer, ekselansları Sayın İsmail Uygur belediye REİSimiz için epey ağır ama doğru yazılarda yazdım.


Gazete yazarlarına dava açmak gibi bir eğlencesi olan yüce reis ne hikmetse bu yazılara dava açmadı. Aslında ne çok isterdim açmasını, yazdıklarımı kanıtlamaya hazırdım çünkü. Bronz kaplı polyester heykellerin yapımından, maliyetine kadar neredeyse yarım uzman olmuştum. Dokümanları hala saklarım. Heykeltıraşın ulu başkanı ve eşlerini bu kadar benzetirken, Ulu Önder Atatürk’ü hiç benzetememesi, oraya armut kafalı garabet bir heykel kondurulmasının sebebi ise kalıpmış. Garip heykeltıraşın Atatürk’ten kalıp alma imkânı olmadığından beceriksizliğini heykele yansıtmış. Benim gibi benzemeyenler, “bu Atatürk mü la?” diye soran olmasın diye olsa gerek koltuk altına bir kitap kondurup üstüne NUTUK yazmış. Dava açmayı seven büyük reis Uygur acaba kendini ve Torbalı halkını küçük düşüren heykeltıraşa dava açar mı diye bekledim ama o da olmadı. Niye? diye halen merak ederim. Hani demiryolu boyunda şimdi (adını siz koyun) birilerine ihale etmeye hazırlandığı yerlerin eskilerini yıkarken alın terlerinin yıkılmasına isyan eden insanları bir de “bana hakaret ettiler” diye dava açmıştı ya… Zaten biri var ki en kötüsü, vefasızlık, çiğlik örneği beklide ona açtığı davalardır. Dava değil bakın “davalar” lakin bunca dava açmaya meraklı başkan hazretleri ne hikmetse heykel hadisesinin faillerine dava açamadı. Ben de olsam kendime dava açmazdım zaten!


Şimdi birileri bu heykel olayı kapanmadı mı? Sorusunu soracaktır. Hayır! efendim kapanmadı. Hele memleketi dışında yaşayan Torbalılar için heran yüzlerine çarpılan kara bir lekedir. Dünyanın arama motoru google içinde “heykel, Torbalı” yazarak bir arama yapın bakalım ne çıkıyor? Hadi çıktı yazılanları yorumları okuyunca yüzünüz kızarsın. Ne yorumlar ama… Sadece kebir başkan ve eşleri ile heykeltıraş Dağdeviren muhatap olsa iyi bu küfürlere, hakaretlere, aşağılamalara. Ne yazık ki Torbalı halkı olarak bizlere de bulaşıyor yazılan yorumlar. İnternetle arası iyi olmayan okurlar için seçtiğim hafiflerinden bir kaçını paylaşayım istedim (Yazılardaki cümle bozuklukları yorumculara aittir):


şimdi bu belediye başkanı ceza almaz, ilçe halkı gereken tepkiyi koymazsa daha vahim durumlar ortaya çıkacaktır. belli ki adam hasta, ileri derecede megoloman olması muhtemel. siz bu duruma gereken tepkiyi göstermezseniz ileride kendini Atatürk’ün atının terkisine (atın arkasında elleri Ata’nın beline dolanmış, belki omuzlarındankavramış) binmiş bir heykelinide yaptırabilir. ne berbat bir görüntü..! eğer Torbalı halkı saf değilse ve biraz haysiyetleri varsa bu duruma bir ÇÜŞŞ der. yoksa ilerideki heykellerde sadeçe DEHH demek zorunda kalacaklar. Birileri bu adice Atatürk sömürüsüne son versin artık. hasta ruhlu sandığım bu adam Atatürk sömürüsü yapıyıyor, bi de bunu halkın parasıyla yapmamış mı? insanın bir küfür savurası geliyor doğrusu…yekeyek


kendi heykelini dikecek kadar psikolojik rahatsız olan bu arkadaş CHP belediye başkanıdır. Torbalılılar bu yüz karası duruma nasıl tepki verecekler. bu sadece Torbalıya değil ülke insanına hakaret. düşünün resmi tören için meydana gidiyor çelenk koyuyorsunuz ve bu hasta adamın Atatürk heykeli yanında kondurduğu garabete de selam veriyorsunuz. Bi adamda! biraz utanma sıkılma olur koskoca devlet erkanı hastalıklı bir kişilik önünde selam durmaya, hazırolda dikelmeye utanmıyorsa beiz ne diyelim.Hasan


böyle hasta ruhlu birisini başına seçen Torbalı halkı eğer bu durumda ses çıkarmayacaklarsa hala gidip önünde saygı duruşunda bulunsunlar. madem devletin bir şey dediği yok durulabilir. ya harcanan para ne olacak? kim ödeyecek? adam pişmiş kelle gibi sırıtmış. ülkemin saloş insanlarının yoğun yaşadığını düşündüğüm bu ilçe insanıda inanabiliyormusunuz bu durumu görüyor ve törene devam ediyorlar hemde büyük bir ciddiyetle… ya ben olsam orda saygı duruşu felan kopardım ya…Cinayet


bir insan Atamızı ancak bu kadar istismar edebilir. din sömürüsü yapanlar ne kadar tehlikeliyse bu en az onlardan iki kat tehlikelidir. haberin devamını aradım bulamadım. bu adam görevde mi? ilçe halkı ne tepki vermiş? koyun gibi sürü halinde törenlere gitmeye devam mı etmişler. başka bir atatürk heykeli önündemi törenlerini yapmışlar. eğer öyleyse kocaman bir YUUHH ta bu ilçe halkına çekiyorum. çünkü bu adamı sonuçta onlar seçmedimi? bu saygısızlığı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.Nilüfer.


Atatürk’ü küçüçük siyasi emellerine alet etmeye çalışan bu adamı ve onu oraya getirenleri, tutanları şiddetle lanetliyorum. bir insan ancak bu kadar alçalabilir. Sen kimsin ki kendini Atatürk’ün yanına yakıştırıyorsun? iki asvalt döktüysen, bir pazar yeri yatıysan, birkaç hizmet binası açmakla kendin Atatürk’ün ayarında görmeye başladıysan gerçekten hasta olmalısın… Atatürk’ü ayaklar altına almaya başladılar. üstelik herifçioğlu CHPliymiş. inanamıyorum ya hadi dinci partiler yapsa tamam ama bir CHPli bunu nasıl yapar? eğer partim bu adamı ihraç etmezse bir daha oy yok. sanmayın böyle duracak takip edeceğim. görün bak.” Anonymous diyor ki: (yani isimsiz)


Doğrusu internet adresini buraya koymadım. Çünkü buraya almadığım yorumlarda ki küfürlere katıldığım düşünülerek bile dava açabilirler. Şunu belirtmek istiyorum ki, ben Torbalı halkından birisi olarak, benim şahsıma, okuyucuma, aileme, komşuma, akrabama, dostuma sıçrayacak boyutlardaki bu küfürleri “heykel krizinde” emeğe geçenlere aynen iade ediyorum. Heykel olayını hala savunanlara ise tavsiyem küfürleri okurken bir yerleri gıdıklanıyorsa Armağan – Bülent Ersoy birlikteliğine destek versinler. İyi ki yerim bitti bu konuya giremedim. Yoksa kafadan dalacaktım ve kesin gene mahkeme koridorları. O da bir Torbalılı olarak ayrı bir utanç… Babası yaşında kadınla… tövbe tövbe!


Cenk SARIGÖL

5 yorum:

  1. Atatürk'ün atının terkisine oturmuş belediye başkanı... "çok hoş ya... yapar mı yapar! bir dur diyen olmazsa kondurur kendini oraya.

    YanıtlaSil
  2. cenk abi dediklerinde birebir haklısın. o torbalı belediye başkanı olacak zartlakla ödemişte çiftçinin cenazesinde görüdm ben çiftçinin cenazesine değil haber yapmaya gitmiştim, kendi aralarındaki fısıltılara şahit oldum. kendisi de bu olayı yani heykelin kendisine daha çok benzediğini savunur gibi konuşuyordu. bence yapmayacak insan değil. benim samimi bir abimin çok yakın arkadaşı olur kendileri. ne diyeyim ya allah cezalarını.... Yapan da yaptıran kadar zartlak. küfürlü konuşmamaya çalışıyorum ama elimde değil, allah hepsinin de belalarını versin. benim gibi milliyetçi bir insan bu gibi olaylara tahammül edemiyordur heralde ama 23 temmuzda göreceğiz hallerini... o zaman onun heykelini torbalıda var mı bilmiyorum ama bir g....eve koydurtmayı bile düşünüyorum

    YanıtlaSil
  3. aynen katılıyorum. ve bende iade ediyorum. Batın Tezcan

    YanıtlaSil
  4. bunların topunu sürecen memleketten. ülkemiz bu Atatürk sömürücü insanlar yüzünden geri kalıyor. beceriksizliklerini Atatürkü kullanarak örtmeye çalışıyorlar

    YanıtlaSil
  5. sosyal demokra ıddıası olanlar bugun mılletın tokatıyla neye uğradığını şaşırdı..
    torbalıdakı sosyal demokrat geçinenlere glelım şimdide.
    bu vatandaş beledıye reısı oldu ılk olarak emeklısı gelmış yandaşlarını 3 mıslı tazmınat alsın dıye ışten çıkardı..
    bunun gerekçesıde beledıyedekı fazla personelmış ..

    27.07.2007 de Ismaıl Uygur 5 ay içinde torbalıya bır gençlık merkezı sozu verdı..bız takıpçisiyiz..

    merak ettiğimiz şu.. bınanın onune kımın heykelını yaptıracak...

    YanıtlaSil

İnsanlık konuşma ve yazıyla yani iletişimle birlikte teknolojik gelişim sağlayabilmişlerdir. Medeniyet ise bu hasletleri hoşgörü, sevgi ve ahlaklı kullanmakla olur.