19 Temmuz 2007

Ak Parti Torbalı da Neden Etkisiz?

Ak Parti Neden Etkisiz?
Torbalı Ak Parti teşkilatı uzun süredir etkinliğini kaybetti. Sebepleri çok... Belediye başkanlığı seçimlerinden sonra Ak Parti de ciddi kırılmalar oldu. Bunların sebeplerinden çok mevcut durumun bu partiye ve Torbalı’ya verdiği zararları irdelemek istiyorum.
Ak Parti’nin iki gruba bölünmesi onun bürokrasi ve iş bitirme konusunda etkisini yitirdi. Enerjilerini Torbalı için harcaması gereken yöneticiler, birbirlerini kollamaktan zayıf düştü. Bir grubun yerdiği ve daha iyi çalışmasını istediği bürokrat, diğer grup için bizden taraf diye değerlendirilerek korundu. Torbalı’ya hizmet getirmek, eksiklerini gidermek yerine bir iktidar mücadelesi içerisine girildi. İstifalar istifaları izledi ama değişen bir şey olmadı. İki tarafın rekabeti Torbalı’ya zarar verdi. Güçlerini yaşadıkları mekan için harcaması gerekenler siyasetin doğasını yerine getirmek için ısrarcı oldu.
Siyaset, insan yönetme ve iktidarı ele geçirme sanatıdır. Amiyane tabirle koltuğu ele geçirme, koltukta kalma mücadelesidir. iktidarı ele geçirmeye çabalayanlar kadar, iktidarını kaybetmemek için mücadele edenlerde haklıdır! Peki onlardan hizmet bekleyen vatandaşlar haksız mıdır? Gerçek haklılar onlardır ama ellerinden bu mücadeleye taraf olmaktan yada siyasete küsmekten başka bir şey gelmez! Peki Ak Parti bu duruma nasıl düştü? Her parti içerisinde belli gurup mücadeleleri olur. İktidarı ele geçirme yarışı yapılır ama bu mücadeleler çoğunlukla (kol kırılır, yen içinde kalır) ata sözü gibi ilçe binalarında yada partililer arasında kalır. İşte Ak Partililer burada kırılma yaşadı. Parti içerisinde olması gereken çekişme ve iktidar yarışı kamuya açık yapıldı. Parti içi hizipler anonim hale gelince diğer partilerin ve parti dışı gurupların da müdahalesine açık hale geldi. Bu açık erk yarışı da parti ve partililerin sözlerini etkisiz, çabalarını zayıf bıraktı. Bir yere yumruk vurmayı, istediğini almayı, iş bitiricililik derecesini düşürdü.
Yeni bir parti olmanın bunda etkisi ne olmuştur bilemem ama Ak Parti kongre sürecine girdi. İlçe başkanlık yarışı için yeni isimler dillenmeye başladı. Ben Ak Partinin Torbalı’ya çok şey vereceğini düşünüyorum ki bu yüzden tek vücut, tek yumruk olmayı başaracak bir iktidar partisinin ilçesine büyük hizmetler kazandıracağına da eminim. Ak Parti ileri gelenlerinin bu konuda artık inisiyatif koyması gerekiyor. Nedir inisiyatif koyması gereken? İki gurubu da birleştirecek, toparlayıcı bir isim etrafında hem küskünleri hemde mevcut yönetimin etkili isimlerini birleştirebilecek bir isim etrafında toparlanmaktır. Bu isimi bizim dışardan işaret etmemiz olmaz. Bu isim oturup üzerinde karar kılınacak birisi olmalıdır. Bunun içinde Ak Parti kurmaylarının öncelikle bir araya gelmesi gerekiyor. Seçim bu elit kurmaylar arasında konuşularak, ortak listeler oluşturularak partiye yeni bir ivme kazandırır. Aksi halde Ak Parti de ki kırılma, bölünmüşlük devam eder ki bu da sonuçta hizmet getirmekle yükümlü olunan halkın hakkını yemek anlamına gelir. İki grubunda eskiyi unutarak, beraberlik için buluşması gereklidir. Ben seçimde yine aynı reflekslerle hareket edeceği temayüllerini görüyorum ve üzülüyorum. Ramazan iklimi bu buluşma için bir fırsat olabilir. Çünkü her iki gurupta partisini seven, güvenen, liderine saygı duyan partililerden oluşuyor. Bu insanlar ‘bu olmasın, bu gelmesin’ gibi eski çekişmeleri gündeme getirmeden yeni bir sayfa açmalıdır. Aksi dururum da parti ANAP’ın Torbalı da ki sonundan daha kötü duruma düşecektir. Ben Ak Partiden çok şey bekleyen birisi olarak, ilçe teşkilatının daha etkili olasının ayrılıkların kenara itilmesiyle mümkün olduğunu düşünüyorum.
Ramazan bir rahmet iklimidir. Ak Partililerin bir iftar yemeğinde buluşması ve omuz omuza kılınan bir teravih namazının ardından daha abdestler taze iken halis niyetli çabaların iyi sonuçlar vereceğini umuyorum. Şuan parti içinde 5-6 isim ön plana çıkmış durumdadır. İlçe başkanı İbrahim İbişoğlu’nun da tekrar aday olmayacağı konuşuluyor. Bu durumda İbişoğlu’nun tertip edeceği bir iftar yemeğine partinin tüm ileri gelenleri katılarak uzlaşma için zemin hazırlanmalıdır. Hatta bu tertibi İl Genel Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Öztaş da düzenleyebilir! Torbalı’nın bir uzlaşmaya ihtiyacı var. Çünkü hizmet ancak bir yumruk olmakla getirilebilir.
Allah(cc) Yar ve Yardımcımız Olsun!
GÜNÜN SÖZÜ; “barışmayı bilmiyorsan, küsme”



cenk sarıgöl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnsanlık konuşma ve yazıyla yani iletişimle birlikte teknolojik gelişim sağlayabilmişlerdir. Medeniyet ise bu hasletleri hoşgörü, sevgi ve ahlaklı kullanmakla olur.