7 Temmuz 2007

Togiad, İstenç, Akıl

Togiad, İstenç, Akıl
İnsanoğlu aklını kullanarak tepki verebilen veya vereceği varsayılan varlıktır. Yoksa tepki veya etkiye tepki tüm canlılarda bir şekilde kendini gösterir. Kedinin kuyruğuna basarsanız sizi tırmalar, köpek ısırır. Ama köpek, kedi “bu benim kuyruğuma basmıştı. Şunu bir kuytuda kıstırayım yüzünü tırmalayıp, kabasından ısırayım” diye düşünemez. Yani plan yapamaz, gelecek öngöremez. Ertan abi kusura bakma ben farklı bir noktadan girdim, senin akıl, proje, bilim, etüt, planlama sistematiğine..! Elbette o kadar fark olsun, onca deneyimle o işin ansiklopedisini, biz ABC’sini anlatalım. Onu ayrı bizi ayrı sağsın zahmet edip okuyanlar.
Yani etkiye tepkinin dahi insancası olmalıdır. Ne demek o? Akla dayalı, bilimsel temelleri olan, planlı hareket. Diyelim ki bir beldede yöneticisiniz ve Deniz Yolu Boyu diye bilinen bir yeri yıkacaksınız. Önce yıkıp, sonra mazeret üretmek, önce işi yaptırıp, sonra ihale etmek, bir meydana Atatürk ve Ertan Ünver ile eşleri (ben ümit ediyorum) ismini verdiğinizde meydana çıkacak tepki için önce yapıp sonra gelen tepkiye göre siyaset geliştirmek bizim oralarda ‘Andavallı’ sözcüğüyle tabir edilir. Doğrusu anlamını da bilmiyorum. Ama düşünmeden, sonucunu kestirmeden iş yapan insanlar için kullanılır.
Torbalı sosyal hayatta siyasi bilinç yakalama konusunda alttan alta bir dalga geliştiriyor. Gelen siyasetçiyi dinleyip göndermek yok. Togiad sabah kahvaltıları ile DP’den Işılay Saygın ve AKP’den Mehmet Aydın’ı ağırladı. Peki sadece dinleyip gönderdi mi? Yok. Önce Torbalı da tespit ettiğimiz ve yönetim zafiyetinden veya inattan (Anti Ertanizm karşıtlığından da olabilir) gözleri körelmiş olanların görmezlerden geldiği sorunlar anlatıldı. Talepler anlatıldı, sözler alındı. Sadece ‘Andavallı Seçmen’ olunmadığı, siyasetçinin konuşup konuşup gittiği yer olmaktan çıkarılma gayreti var ilçemizin… Şimdi TOGİAD ve TOSİAD’ı bu konuda tebrik etmemiz şık olmaz mı?MHP Yanlışta Israr

1 yorum:

  1. İnsanlarımızın sevgi erozyonuna uğradığını fark ettim.
    Ve hergün içlerindeki savgi biraz daha azalıyor ve yok olmak üzere.Bu sevgi erozyonun ne zaman başladığını araştırdığımda içlerinde büyüyen sevgi erozyonunu engelliyecek umut sevgi ağaçlarının 12 eylül 1980 de kesildiğini yıkıldığı ve yakıldığını farkettim... ve istenilen gerçekleşti dolayısıyla sayın 12 eylül büyüklerinin düşünçe ve istekleri gerçek oldu. sevgisiz, duyarsız,yarınsıs toplum yaratıldı.NİTEKİM“Asmayalım da besleyelim mi cunta zihniyeti 17 yaşındaki bir gencin ölümüne idam edilmesine imza atanlar 17 yaşındaki bir çocuğu niçin öldürür.?...Sağcısı Solcusu. işkenceler yaşadı, ölümler oldu.Milyonlarca insan işkence ve zulme tabi tutuldu, baskı gördü, fişlendi, işten atıldı, kovuşturuldu. Onlarca yargısız infaz gerçekleşti....NİTEKİM son parlak fikirleri ile Kime kimlere hizmet ettikleri ortadadır.Cunta Emperyalizme hizmet etmiştir..olan oldu karabasanlar bastı.. Devletten korkan halk, zorunlu din dersleri, devletin her kademesine hakim olan imam hatipliler, yargılanamayan 12 Eylül katilleri.....Zorla kabul ettirilen 12 Eylül Anayasası hala yürürlükte..... Türk gençliğini düşünemeyen, sorgulayamayan, ülke meseleleriyle ilgilenmeyen, sadece belli heyecanlar peşinde koşan, sadece tüketen gençler yetişmesine sebep oldular..İstedikleri oldu.......şimdi Cuntacılar ile bunlara çanak tutanlar,yalakalık,dalkavukluk,şaklabanlak ve şakşakçılık yapanlar. ve bunların yine ülke yönetiminde söz sahibi olmasını sağlıyanlar Bir ellerinde viski bardağı bir ellerinde Türk bayrağı ve arkadaki fonda 10.yıl marşına eşlik edip eğlenen ülke sorunlarıyla ilgilenmiyen bir fakirin fukaranın kapısını çalmıyan görünce yol değiştiren cunta düşüncesine sahip ve onlara hizmet edenler şimdi Cumhurun başı olmaya aday olana sen olamazsın diyorlar.Sizler gibi düşünen davrananlar yarattı onları hiç olmazsa yarattığınıza biat edin ve unutmayın.. kına yakın.......Bu yazımda taraf değilim bilinmesini özelikle rica ederim hiç bir zaman AKP li olmadım sadece türkiyenin nerden nereye geldiğinin bir değerlendirmesidir.....muhsin yener
    SOSYAL DEMOKRATLAR DENİZ BAYKALA RAĞMEN ÇOK GÜZEL SONUÇ ALMIŞTIR BU BUGÜNKÜ CHP İÇİN BÜYÜK BAŞARIDIR.............. ..... İKİ LİDERİNDE PARTİ BAŞKANLIGINDAN İSTİFA ETMESİ GEREKLİDİR ...... SİYASET NE DİN NE ATATÜRK SÖMÜRÜCÜLÜĞÜ DEĞİLDİR ..ÜLKEYİ FERAHA ÇIKARMA YARIŞIDIR...TÜRKİYE LAİK BİR ÜLKE VE ÖYLE KALMAK ZORUNDADIR... SEÇİLEN SEÇİLMEYEN ADAY OLANLAR KENDİLERİNİ SORGULASIN MİLLET ..AŞ, İŞ ,REFAH, HUZUR.GELECEĞE AYDINLIK UMUTLA BAKMAK İSTİYOR ... sürci lisan eyledimse af ol..yazımda taraf değilim bilinmesini özelikle rica ederim..

    YanıtlaSil

İnsanlık konuşma ve yazıyla yani iletişimle birlikte teknolojik gelişim sağlayabilmişlerdir. Medeniyet ise bu hasletleri hoşgörü, sevgi ve ahlaklı kullanmakla olur.