3 Şubat 2009

Düzeltmek Ne Mümkün

Torbalı belediyesi Fen İşleri Md. Yusuf Balık'ın, Başkan Vekili Mehmet Kurt tarafından görevden alınmasına sebep olan, belediye işçilerine villasına köpek kulübesi taşıtma olayı bu fotğrafla gündeme gelmişti. Bitişik Çifte Villalar'ın diğeri ise Torbalı Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü İlyas Çimen'e aittir. Yusuf balık daha sonra mevcut başkan Ramazan İsmail Uygur tarafından göreve iade edilmişti.
Düzeltmek Ne Mümkün


24 Ocak tarihinde gazetemiz yazarlarına ve muhabirlerine Torbalı Belediyesi
Ruhsat ve Denetim Müdürü, İlyas Çimen
Vekili Av. H. Dicle Turan vasıtasıyla Noter kanalıyla gönderilen düzeltmeyi! okumuş ve aynı gün kaleme aldığım, “Denizde Çimen” başlıklı yazımın içinde
http://cenksarigol.blogspot.com/2009/01/denizde-imen.html şöyle bir cümle kurmuştum; “Doğrusu kıskandım. En kısa zamanda bende bir düzeltme istiyorum! Hem şimdi yazdıklarıma cevap olarak hemde daha önce yazdığımız ‘Balık Baştan Kokarhttp://cenksarigol.blogspot.com/2008/11/balk-batan-kokar.html isimli köşemize...” Rabbimden daha hayırlı şey dileseymişim demiyecem, bundan hayırlı şeyler çıkacak umuyorum. Zaten bu günlerde dualarım yerini buluyor..! Her neyse aşağıdaki bir maddesi kısmen doğru metni aynen sizlerle paylaşıyorum. Metin üzerine bizim düzeltme ve taleplerimizi içeren yazı 05/02/2009 tarihinde nasipse burada çıkacak. Fakat dikkatli okurlarından da gözünden kaçmıyacağı şekilde “Balık Baştan Kokar” başlıklı yazımızda gerçekten cevabını istediğimiz sorular ortada dururken sayın İlyas Çimen bize yeni yazı konuları çıkaracak düzeltme! gönderdi. Bununla bize yeni yazı konuları çıkarmıştır. Kendisine derin teşekkürü borç bilirim! Resmin altında bulunan yazıyı iyi okumak gerek, 05/01/2009 Perşembe günü cevabımızın temeli olacak...



Torbalı Belediyesi,
Ruhsat ve Denetim Müdürü,
İlyas Çimen
Vekili Av. H. Dicle Turan
vasıtasıyla Noter kanalıyla gönderilen düzeme Metni;




"Gazetenizin 24.11.2008 Tarihli nüshasının altıncı sayfasındaki "Meydan-ı Cenk" köşesi yazarı Cenk Sarıgöl'ün "Balık Baştan Kokar " başlıklı ve aynı gün internet sayfanızda yayınlanan, "Torbalı Belediyesinde görev değişikliklerine giden süreçte gazetemize yansıyan, Belediye işçilerine köpek kulübesi taşıtma kapak oldu.." şeklinde başlayan Müvekkilim İlyas ÇİMEN hakkında gerçeğe aykırı., suçlayıcı, rencide edici ve yasal dayanaktan yoksun iddia ve yorumlara ilişkin haberleriniz karşısında kamuoyunun "doğru bilgilendirilmesi" amacıyla aşağıdaki düzeltmelerin yapılması zorunlu olmuştur:
1) 19 Kasım'dan bu yana gazetenizde çıkan "müvekkil İlyas Çimen aleyhine, yolsuzluk ve usulsüzlük haberleri" ne dayalı 24.11.2008 tarihli yazıda asılsız haberlere konu olan iki göz odadan ibaret Çamlıca Köyündeki konuttan yine kasıtlı olarak "koskoca vilalar" olarak sözedilmiş ve konutta "Belediye malzeme ve kaynaklarının kullanıldığı "yorumu yapılmıştır. Yanlı haberde sözü edilen yapılardan yalnızca bir tanesi müvekkilindir. Birçok eksiği bulunan tek katlı iki odalı köy evinin taşı,toprağı,işçilik dahil tüm giderleri müvekkilin öz kaynaklarıyla yapılmış olup haberdeki "köpek kulübesi" kesinlikle müvekkile ait değildir. Beledive kaynakları kesinlikle kullanılmamıştır. aksi yöndeki haber ve yorumlar yanlı ve iftiradan ibarettir. Bedelini ödemeden hiçbir kişi ve kurumdan mal ve hizmet almayan müvekkilim şahsıyla ve sorumluluklarıyla ilgili her konuda yalnızca yetkili makamlara belgeleriyle hesap vermiştir vermeye de hazırdır. Müvekkile yöneltilen suçlamalar ile ilgili olarak bugüne dek aleyhine hiçbir idari ve adli yargı kararı çıkmamıştır.
2) Haberde "üstü kapalı bir yazıdan aklımda kalanlar ..." denilerek müvekkilimi ciddi olarak suçlayan ancak soyut ve ciddi olmayan yorumlar yapılmış, "... beyler bahçelerine dalgıç yaptırmış... Hadi bakalım yetkililer araştırın,o pompanın ruhsatı var mı ?"denilerek "müvekkilin bahçesine su kuyusu açıldığı dalgıç yapıldığı "gibi aslı ve maddi gerçekliği olmayan bir iddia ortaya atılmıştır. Müvekkilimin bahçesinde "dalgıç" yoktur, sondaj yapılmamıştır, müvekkil, İzsu'dan tarımsal abonelik alarak bahçesinde "damlama yöntemi" ile son derece basit ve su tasarrufu sağlayan bir sistem kullanmaktadır. Haber konusu evinin "ruhsatının nasıl alındığı" sorulmaktadır, gerek inşaat gerekse oturma ruhsatları mevzuata uygun olarak alınmıştır. Alınmaması mı gerekirdi?
3) Yazıda, "Acaba seçilmiş belediye başkanımız hasta değil görevinin başında olsaydı bu terbiyesiz , görevde suistimal içeren hareket yine cezai karşılığını bulur muydu? Hiç sanmıyorum...Zira tam tersine iktidarlarında zenginleşen bürokratların korunması yolu seçilmişti ! Benim fikrim bu ama R.İsmail Uygur görevinin başında olsaydı bu belediye arsızlarının koltuklarının koltukları bile soğumazdı" "...çünkü bunlar usulsüz iş yapmayı bildikleri kadar bir de gazetecilere dava açmayı ve suç duyurusunda bulundurmayı çok iyi bilirler" şeklinde yorumlarla "Belediyede yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı" iddiaları vurgulanarak siyasi rant uğruna Belediye görevlisi müvekkilime türlü hakaretler edilerek kişilik hakları zedelenmiş, kendisine yayınlarınızla tam altı kez saldırılmıştır. Yolsuzluklar ve usulsüzlüklerle mücadele etmenin "basın açısından da" yolu "hukuku ve hakları hiçe sayarak haber yapmak" olmamalıdır. Hakları ihlal edilen müvekkilim de hukukun üstünlüğüne inanarak haklarını elbette yasal yollardan arayacaktır. Doğruluğu araştırılmadan, yanlı yapılan haberlerle kamuoyu ve okurlarınız yanlış bilgilendirilmiş, müvekkil aleyhine aldatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 23.01.2009




Torbalı Belediyesi,
Ruhsat ve Denetim Müdürü,

İlyas Çimen
Vekili Av. H. Dicle Turan

1 yorum:

  1. bu sorularada tıpkı diğerleri gibi cevap gelmemiş anlaşılan........yoksa minareyi yapan kılıfını hazırmı tutuyor...?

    YanıtlaSil

İnsanlık konuşma ve yazıyla yani iletişimle birlikte teknolojik gelişim sağlayabilmişlerdir. Medeniyet ise bu hasletleri hoşgörü, sevgi ve ahlaklı kullanmakla olur.