25 Ocak 2009

Denizde Çimen

Denizde Çimen

-Oldu mu be kardeşim? Denizde hiç çimen olur mu en fazla ‘yosun’ olur.
*Yosundan başka ne olabilir?
-Kum olur. Attığın başlığa göre bir deyim bile var; “Denizde kum, onda para” yani başlığı bence yanlış girmişsin!
*Yanlış girdiğimiz sanmıyorum. Basım hatasıda yok. Sen hele denizde başka ne olur devam et...
-Kum olur, yosun olur bide balık olur. Evet evet balık olur. Ama kesinlikle Çimen olmaz. Yani balık ve kum çağrışımı yapıyor yazına attığın başlığın.
*Balık çağrışımı yapmışsa kesinlikle doğru başlık o zaman.
-Nedenmiş o?
*Çünkü Torbalıda Balık ile Çimen yanyana gelince villa yaptırıyorda ondan!
-Şimdi anladım sen başlığı ve arkasındaki çağrışımını birlikte düşünmemizi istiyorsun.
*Evet. Aslında amaç o. Hatta alternatif olarak, ‘Çimen Baştan Kokar’ ve ‘Lütfen Balığa Basmayınız!’ gibi başlıklarda düşünmüştüm.

Resimde Gördüğünüz Malikane Düzeltme isteyen İlyas ÇİMEN'e göre bir köyeviymiş!
Yazı konusunu yukarıdaki hayali diyalogtan anlamışsınızdır. Sayın İlyas Çimen Vekili Av. H. Dicle Turan aracılığı ile gazetemize bir düzeltme yazısı göndermişti. http://cenksarigol.blogspot.com/2009/01/ifte-villalar-ky-eviymi.html Bunu yazarımız köşesinde yayınladı ve bir dizi eleştirsinide sonuna ekledi. Doğrusu kıskandım. En kısa zamanda bende bir düzeltme istiyorum! Hem şimdi yazdıklarıma cevap olarak hemde daha önce yazdığımız “Balık Baştan Kokarhttp://cenksarigol.blogspot.com/2008/11/balk-batan-kokar.html önce gönderilen düzeltmenin yamuk yerlerinden bahsedelim. Çifte Villalara ‘Köy Evi’ kılıfı giydirmeye çalışmışlar. Ahir ömrümün uzun bir kısmı köyde geçti ama ben son 15 yıldır böyle bir köy evi görmedim. Çürük, kesme taş kaplama, çatı katlı... Belediye işçilerine taşıtılan ‘Köpek Klübesi’ kesinlikle İlyas Çimen bey’e ait değilmiş. Bunu öğrendik. Demekki Belediye işçilerinin maaşını babalarının kesesinden öder gibi şahsi işlerinde çalıştıran Yusuf Balık! Öyle ya İlyas Çimen kendine ait olmadığını söylüyorsa...

İstermisiniz şimdi İlyas Çimen'in yaptığı gibi Yusuf Balık çıkıp, “köpek klübesi bana ait değil” desin. Olur mu olur? Böylece bizlerde Torbalı Belediyesinin yaz aylarında haftasonları kalmak için kullanılan boş ve sorumluluk sahası dışındaki köy evlerine koruma amaçlı köpek klübesi hizmeti verdiğini öğrenmiş oluruz. Fakat yineden sormadan geçmeyelim;
Bu Çifte Villaların bahçe sınırları belli mi? Belli değilse o klübeyi dolduracak köpek hangi yapışık konutu korumak için eğitildi?
Ayrıca Banka kredisi çekilerek, yapılan Çifte Villaların yapımında malzeme ve işçilik masrafları ortak mı karşılandı? Ayrı ayrı mı pazarlıklar yapıldı?

Asılsız gazete haberleriniz üzerine Belediye Başkanlığınca konu her yönüyle resmi olarak araştırılmış, incelemeler sonucunda müvekkilin ‘olaylarda hiçbir kusurunun ve sorumluluğunun olmadığı’ tespit edilmiştir.
Denilmiş düzeltmede. O zaman belediye işçilerini kendi menfaati için çalıştırma kusuru Yusuf Balık’a mı kalıyor? Belki ortada böyle kusur bile yoktur. Sevgili Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur, vekili Mehmet Kurt’un görevden aldığı Yusuf Balık bey’i göreve iade ettiğine göre..! Belkide gazete muhabiri yanlış görmüştür. Yanlış görmekle kalmamış, fotomontaj yapmış ve haber uydurmuştur. Ortada köpek kulübesi olmadığı bile iddia edilebilir!Bende düzeltme istiyorum, Balık veya Çimen farketmez ama lütfen hem yukarıda yazılanlara hemde özellikle aşağıdakine cevap versin;
Koruluk Kafe ile aynı taşlarla cephe kaplaması yapılan, aynı taş ustalarına yaptırılan vilların sahipleri bizlere bu ustaların ve taşı aldıkları firmanın (Bayındır olması lazım) faturalarını ibraz edecekler mi? Yoksa Koruluk Kafe’nin yanında bunlarda aradan çıkarıldı mı? Belediyeye bu taşların m2’si kaç paradan, Çifte Villalara kaç paradan alındı? Ustalar işçilikleri Koruluk Kafede kaç paradan, Çifte Villarda kaç paradan işledi?
Son olarak Torbalı belediyesi yaptığı tahkikat sonucunda ne rapor yazmış? Belediye işçilerini kurumun üst memurları şahsi işlerinde kullanabiliyor mu? Kullanamıyorsa yaptırımı var mı? Varsa sonuç ne?


Cenk SARIGÖL

1 yorum:

  1. devleti milleti soyan soyana helal olsun balık ve çimene yeyin belki sizde doyarsınız

    YanıtlaSil

İnsanlık konuşma ve yazıyla yani iletişimle birlikte teknolojik gelişim sağlayabilmişlerdir. Medeniyet ise bu hasletleri hoşgörü, sevgi ve ahlaklı kullanmakla olur.