4 Şubat 2009

Çakallar’ı Düzeltelim

Torbalı Çakallar Köyünde Torbalı Belediyesi Amirlerince Yapılan Villa Görünümlü Köyevleri!
Çakallar’ı Düzeltelim

Dün Çamlıca (Çakallar) Köyü’nde Torbalı Belediyesi Fen İşleri Sorumlusu Yusuf Balık ve Ruhsat ve Denetim Müdürü İlyas Çimen’e ait Çifte Villaları konu alan “Balık Baştan Kokar http://cenksarigol.blogspot.com/2008/11/balk-batan-kokar.html isimli yazımızda kamuoyunu yanlış yönlendirdiğimiz ve Yusuf Balık ile İlyas Çimen aleyhine asılsız iddialarda bulunduğumuz iddia edilerek, Noter kanalıyla gönderilen düzeltme isteğini ve düzeltmeyi http://cenksarigol.blogspot.com/2009/02/duzeltmek-ne-mumkun.html sizlerle paylaşmıştık. Düzeltme diye gönderilen yazının girişinde,
İlyas ÇİMEN hakkında gerçeğe aykırı., suçlayıcı, rencide edici ve yasal dayanaktan yoksun iddia ve yorumlar” cümlesi kurulmuş. Oysa ben düzetmek için yola çıkılan yazıda asla açık (isim ve soy isim) olarak,
İlyas Çimen” ve “Yusuf Balık” ibaresi ve işareti kullanmadım. Burada sevgili okurlarım ve değerli Torbalı halkını engin anlayışı, kavrama ve analiz yeteneğini kutlarım.

Düzeltememe maddelerini sırayla ele alalım;

Düzeltme Madde 1)
“...Çamlıca Köyündeki konuttan yine kasıtlı olarak 'koskoca vilalar' olarak sözedilmiş ve konutta ‘Belediye malzeme ve kaynaklarının kullanıldığı’ yorumu yapılmıştır. Yanlı haberde sözü edilen yapılardan yalnızca bir tanesi müvekkilindir. Birçok eksiği bulunan tek katlı iki odalı köy evinin taşı,toprağı,işçilik dahil tüm giderleri müvekkilin öz kaynaklarıyla yapılmış olup haberdeki ‘köpek kulübesi’ kesinlikle müvekkile ait değildir. Beledive kaynakları kesinlikle kullanılmamıştır... yalnızca yetkili makamlara belgeleriyle hesap vermiştir vermeye de hazırdır. Müvekkile yöneltilen suçlamalar ile ilgili olarak bugüne dek aleyhine hiçbir idari ve adli yargı kararı çıkmamıştır.

Bizim Cevabımız;
Konu olan yazımın hiçbir yerinde Köpek Klübesinin Torbalı Belediyesi İşçilerine taşıtılması dışında, Torbalı Belediyesi Malzeme ve Kaynaklarının kullanıldığını yazmadım! Kır / Koruluk Kahvesi ile aynı cins malzeme ve aynı duvar ustalarının çalıştığını yazdım. Bu konuda bir yalanlama gelmediğine göre doğrudur!
“Tek katlı köy evi” tanımı size aittir. Burası çatı / batar katlı bir villadır. Biz kamuoyu yararına maddi bir karşılık beklemeden yıllardır ilçe halkı ve okurlarımızla düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Köpek Klübesi eğer İlyas Çimen’e ait değilse, Yusuf Balık’a aittir. Hadi siz bunu biliyorsunuz. O köpek nerden bilecek yapışık villalardan hangisini koruyacağını? Doğudaki mi İlyas Çimen’e ait yoksa batıda olan mı? sonuçta ortak fayda sağlamayacak mı size? Elbette yetkili makamlara hesap vereceksiniz. Buna mecbursunuz. Ama bizim köşemizde istediğimiz faturalarıda düzeltme zarfına koysaydınız ya? Postacı ekstra ücret mi talep etti? Bazen sizin üstünüzün hakkınızda verdiği kararlar halkın vicdanında kabul görmeye bilir.
..
Düzeltme Madde 2)
...Müvekkilimin bahçesinde ‘dalgıç’ yoktur, sondaj yapılmamıştır, müvekkil, İzsu'dan tarımsal abonelik alarak bahçesinde ‘damlama yöntemi’ ile son derece basit ve su tasarrufu sağlayan bir sistem kullanmaktadır. Haber konusu evinin ‘ruhsatının nasıl alındığı’ sorulmaktadır, gerek inşaat gerekse oturma ruhsatları mevzuata uygun olarak alınmıştır. Alınmaması mı gerekirdi?”

Bizim Cevabımız
;
Dalgıç olmadığı doğru. O konuda yanılmışım. Ama villa fotosunda ön cephedeki çimleri görünce bunların şebeke suyuyla yetiştirilmiş olabileceğine ihtimal vermedim. Bir akıl yürütme yaparak, merkezde şebeke suyuyla araba yıkayan vatandaşa, dükkanının önünü sulayan esnafa ceza keseceğini bağıran Torbalı Belediyesinin kendi personeli böyle bir hata yapmaz diye düşündüm. Hemen sonra villalara Çamlıca Köyünden su şebekesi çekildiğini öğrendim. Tahminen götürelen Torbalı Belediyesine ait komprasör, Çakallarlı hemşehrilerimizin içme suyu pompasını açmak içindir. Oldu olacak Torbalı Belediyemiz Çakallar’ı 'Örnek Köy' seçip, her yerindeki aksaklıkları, eksiklikleri düzetsin. Damlama su yöntemiyle tesisat yapılmış. Aynı yöntem birde nerde var? Torbalı Belediyemizce ihale edilen, İzmir – Aydın asfaltı orta refüjünde... Kim yapmış aynı Çifte Vilların çim sulama tesisatını? Aynı firma yada kişi... tabii parası ödenmiştir canım, aksi aklıma bile gelmez. Ruhsat konusuna gelince elbette alacaksınız. Ama o ruhsat ve eklerini görmek isterim. Batar yada çatı katı dahilmi diye...

Düzeltme Madde 3)
“Yazıda, ‘Acaba seçilmiş belediye başkanımız hasta değil görevinin başında olsaydı bu terbiyesiz , görevde suistimal içeren hareket yine cezai karşılığını bulur muydu? Hiç sanmıyorum... Zira tam tersine iktidarlarında zenginleşen bürokratların korunması yolu seçilmişti ! Benim fikrim bu ama Ramazan İsmail Uygur görevinin başında olsaydı bu belediye arsızlarının koltuklarının koltukları bile soğumazdı’ ‘...çünkü bunlar usulsüz iş yapmayı bildikleri kadar bir de gazetecilere dava açmayı ve suç duyurusunda bulundurmayı çok iyi bilirler’ şeklinde yorumlarla ‘Belediyede yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı’ iddiaları vurgulanarak siyasi rant uğruna Belediye görevlisi müvekkilime türlü hakaretler edilerek kişilik hakları zedelenmiş, kendisine yayınlarınızla tam altı kez saldırılmıştır. Yolsuzluklar ve usulsüzlüklerle mücadele etmenin ‘basın açısından da’ yolu ‘hukuku ve hakları hiçe sayarak haber yapmak’ olmamalıdır. Hakları ihlal edilen müvekkilim de hukukun üstünlüğüne inanarak haklarını elbette yasal yollardan arayacaktır. Doğruluğu araştırılmadan, yanlı yapılan haberlerle kamuoyu ve okurlarınız yanlış bilgilendirilmiş, müvekkil aleyhine aldatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bizim Cevabımız;
Bu maddeyle gurur duyuyorum. Sanki bana “Cenk Sarıgöl yazdıkların, dediğin çıktı” demek isteniyor! Göreve iadeden felan bahsediliyor. Farklılı mı oldu ki? Dava açmayacakmısınız? Suç duyurusunda bulunmayacak mısınız? Açın öğrenelim gerçekleri, mahkeme tarafından incelensin, şahitlerimiz dinlensin, araştırma isteyelim. Ben haber yapmadım, köşe yazdım. Şaşırmayın. Her Torbalı ve ülkede ki köşe yazarı gibi haberi yorumladım ve edindiğim bilgilerle görüşlerimi okurum ve ilçe halkıyla paylaştım.

Tüm bu düzeltme diye gönderilen metinde iki yazımda aynen soruduğum aşağıdaki soruların cevabı yok. Rica etsem açıklık getirme zahmetinde bulunur musunuz?
Torbalı Belediyesince yaptırılan Koruluk Kafe / Kır Kahvesi ile aynı taşlarla cephe kaplaması yapılan, aynı taş ustalarına yaptırılan vilların sahipleri bizlere bu ustaların ve taşı aldıkları firmanın (Bayındır olması lazım) faturalarını ibraz edecekler mi? Yoksa Koruluk Kafe’nin yanında bunlarda aradan çıkarıldı mı? Belediyeye bu taşların m2’si kaç paradan, Çifte Villalara kaç paradan alındı? Ustalar işçilikleri Koruluk Kafede kaç paradan, Çifte Villarda kaç paradan işledi?http://cenksarigol.blogspot.com/2009/01/denizde-imen.html
Torbalı Belediye İşçileri tarafından Villalara Köpek Kulübesi taşındığı Sırada Çekilen Fotoğraf

Diğer yandan ortak kullanım alanları olan yapışık, avlusu ortak, iki villanın bahçesine Torbalı Belediye işçilerine getirtilen köpek külübesinin sizin olmadığınızı söylemenizi anlarımda, bunu bizden, okurlarımdan, vatandaşın anlamasını beklemeniz tuhaf doğrusu! Sizin değilse Yusuf Balık’ındır. Sonuçta ortak fayda için getirildi oraya külübe. O zaman insan ortak ev yaptırdığı komşusunu karalar mı? Nasıl yüzüne bakar sonra..!? Vilalarda kuzeyden tek katlı izlenimi versede güneş alan güneyden epey bir villa ha... eh biz ‘VİLLA’ siz, ‘KÖYEVİ’ deyip durmayalımda ortak bir noktada buluşalım. Bundan sonra buraya “VİLLA GÖRÜNÜMLÜ KÖYEVİ” diyelim! “DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİN” misali, nasılsa Villa görünümlü köyevlerininde dış cephesi eskitilmiş taş kaplı değil mi ama?

Gündem: “Uygurlar mı? Onlar Çin işkencesinde inleyen müslüman kardeşlerimizdir. Allah bildiği gibi yapsın!


Cenk SARIGÖL

1 yorum:

  1. HA HERKES ŞAPŞAL, MAL Bİ AKILLI BUNLAR. AYIP YA. KÖRMÜYÜZ. VİLLA İLE İKİ GÖZ KÖYEVİNİ AYIRAMIYALIM. İNSANLARI APTAL YERİNE KOYUYORLAR UTANMADAN. BU TAMAMEN UTANMAZLIKTIR. SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞANLARIN ASIL KENDİLERİ SALAKTIR. MİLLET APTAL DEĞİL.
    ENGİN BAŞER

    YanıtlaSil

İnsanlık konuşma ve yazıyla yani iletişimle birlikte teknolojik gelişim sağlayabilmişlerdir. Medeniyet ise bu hasletleri hoşgörü, sevgi ve ahlaklı kullanmakla olur.