13 Haziran 2008

Cüşş Bırıh Bırıh Cüşş!

Cüşş Bırıh Bırıh Cüşş!
Hemen heyacana kapılıp, bu salakoz gene başına iş açacak bir yazı kaleme almış düşüncesine kapılmayın. Maymun gözünü açtı! Bu başlığı Korucuk Köyümüzde Orman İşletme Şefliğini ahır olarak kullanan emektar eşeklerimize attım. Yakışıyor mu lo size? Koskoca devlet dairesini çiftlik damına çevirmek. Babanızın malımı orası istediğiniz zaman gidip keyif çatıyorsunuz? Hadi adabınızla barınsanız tamam fütursuzca sabaha kadar yellen, geğir, anır... Bir devlet dairesinin şahsı manevisinde bu ne terbiyesizliktir! Süturluk yapmayın! Sizin yaptığını devlet arazisine gecekondu yapmaktan daha fena. Çünkü sadece arazi beleş değil, konduyu bile devlete yaptırmışsınız! Bide size ‘Eşşek’ diyorlar. Halt etmişler! Bu beleşi siz İsmail Uygur’dan isteseniz anca seçim dönemi bir çardak sahibi olurdunuz o kadar. Bakın Özbeyliler başvurmuş ücretsiz otobüs seferi başlatmış sayın başkan. Siz barınak isteğiyle başvursanız çardağınız olurdu belki. Yinede bir tiyo verirseniz bize, bu barınak işini nasıl hallettiniz. Toplu olarak TOKİ’ye başvurdunuzda devlet size burayı mı gösterdi. Ben size bu durumu yakıştırdım ve eşekliğinize verdim. Nasılsa bina tarihi değil ve siz yıkıp, site kurmayı düşünmeyecek kadar insaf sahibisinizdir! Hem 4 ayağınız olduğundan her daim affedilmeyi, mazur görülmeyi hakediyorsunuz. Sizin yapmadığınızı yapanlar içinde bize yardımcı olsanız ne güzel olurdu! Mesela “YAĞHANE” mevkiinden sizi suya göndersek, sizde olanca gayretinizle işi ağırdan alsanız ve siz gelinceye kadar sorumlu sorumsuzlarımıza sizin inadınız tuttuğunda size yapılan muameleyi siz gelinceye kadar yapabilsek!

Özbeyliler ücretsiz otobüse binecekmiş. Ne mutlu onlara! Hele Torbalı’ya hergün çalışmaya, okula gidip, gelenler için büyük fayda... Sayın Belediye Reisimiz İsmail Uygur, bu uygulama için “Özbeyliler bize başvurdu. Bizde değerlendirdik uygun bulduk. Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Komisyonu Şube Müdürlüğünden izin aldık. Konunun Özbey muhtarı Kerim Özlü’nün partimize (CHP) geçmesiyle alakası yok!” mealinde açıklamasını okudum gazetede...
Sonrasında B.Şehir UKM müdürü Hülya ArgonTorbalı Belediyesine böyle bir izin vermedik” açıklaması geldi. Birileri fena yalan söylüyor. Hiç yüzleri kızarmadan hemde... Ben Özbey Mahallelilerin ücretsiz ulaşım hizmeti almasına çok sevindim. Üç – beş tane dolmuş sahibi ve şoförü ekmeğinden olacak diye en az 600 - 700 kişinin bedava hizmet alması engellenemez! Hem beş oy nerde 600 oy nerde?

Tüm siyasi parti başkanlarımıza ve muhtarlarımıza da seslenmek istiyorum. Özbey nasıl başvuru yaptıysa, dilekçesinde neler yazdıysa öğrenin aynısını sizde yerine getirin. Yoksa siz mahallelinizin bedava otobüse binmesini istemiyormusunuz? Hizmette eşitlik istemek her mahallelinin hakkıdır. Sayın Uygur Kerim Özlü’nün partisine geçeli çok olduğunu söylerken aslında bu ücretsiz seferlerinin partili olan muhtara verilmiş bir sözün yerine getirilmesi olmadığı anlatmak istiyordu. Yani bedava seferlerin CHP üyesi olan muhtarla ilgisi yok!
Genelde kadınlar, özürlüler için çokca gündeme gelen bir söz var: “pozitif ayrımcılık” diye. Adında ‘ayrımcılık’ sözü geçsede aslında temel felsefe ‘şartları eşitlemek’ için geride olana avans vermek olarak anlamlandırabiliriz. Biliyorsunuz TBMM’de “Kadına Karşı Pozitif Ayrımcılık” konusunda öneri sunulmuş ama red edilmişti. Oysa Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler ve korunmaya muhtaç kişiler lehine yapılacak düzenlemelerin eşitlik ilkesine aykırı olmayacağı belirtiliyordu. İstihdam konusunda özürlülere pozitif ayrımcılık şuan uygulanıyor. Her işletme, fabrika ve kurum toplam personelinin %3’ü oranında özürlü çalıştırmak yada cezasını ödemek zorundadır. Şimdi bu durumu Özbey’in seçim seferlerine (pardon yanlış oldu ücretsiz seferlerine) uyarlarsak, yeni CHP üyesi muhtarı olan, en batı mahallemize pozitif ayrımcılık uygulandığını söyleyebilir miyiz? Valla siz isterseniz söyleyin!

Peki Özbey’e ayrıcalıklı konumu CHP saflarına katılan eski MHP üyesi muhtarı Kerim Özlü kazandırmadıysa, hangi durum ihsan etmiştir? Özbey en fakir mahallemiz midir? En fazla özürlü, yaşlı, bakıma muhtaç vatandaşımız bu mahallede mi oturuyor? Diyelim ki öyle! O takdirde belediyemizin şöyle bir kural getirmesi gerekmez miydi;
65 yaş üzeri olanlar, 0-12 yaş arasındakiler, %35 özürlü kartı bulunanlar, yeşil kart sahipleri belediye otobüslerimizden bedava faydalanacaktır
ki bu saydıklarımın bir çoğunu AKP Büyükşehir Belediyelesi uyguluyor. Bu hizmet ve pozitif ayrımcılıkta eşitliği getirmezmiydi? Şimdi yapılan bu uygulama bir “ayrımcılık ve SEÇİM YATIRIMIdır” aksini ispatla belediyemiz ve İsmail Uygur yükümlüdür. Aksi durumda biz bunu bir “seçim yatırımı ve CHP üyesi olmuş muhtara seçim rüşveti” olarak değerlendirmeye devam edeceğiz.

Yıllarca artık Torbalı’nın genel iktidar ve yerel yönetimin aynı siyasi çizgide buluşması gerektiğini, bunun hizmet almada ilçeyi bir adım öne çıkaracağını yazdık. Fazla uzağa gitmeye gerek yok. Bakın bir muhtarın bile belediye başkanıyla aynı siyasal çizğiye gelmesi nasıl avantajlar sağlıyor? Tabii unuttuğumuz bir şeyde olabilir! 7 aydır ben Torbalı’ya gelmedim. Belkide Torbalı, Alpkent, Atatürk, Yemişlik, Çapak mahallelerimiz gibi merkeze uzak ve bedava otobüs seferlerine hasret insanlarımızın saçları dökülmüş, saç kıran girmiştir başlarındaki kıllara? Çünkü benim aklıma başkaca birşey gelmiyor. 7 ayda neler değişmiştir kim bilir? 142 yıldır ayakta kalamaya çalışan yapılar bile yıkıldığına göre, toplu kelleşmede mümkün... Kurban olun siz! Özbeylilerin sırma saçlarına, badem gözlerine...

Cenk SARIGÖL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnsanlık konuşma ve yazıyla yani iletişimle birlikte teknolojik gelişim sağlayabilmişlerdir. Medeniyet ise bu hasletleri hoşgörü, sevgi ve ahlaklı kullanmakla olur.