31 Ocak 2009

Torbalı Başkan Adaylığı ve CHP

İzmir - Torbalı Şehir Merkezi (Belediye Meydanı)
Torbalı Belediye Başkan Adaylığı Süreci

İbrahim İbişoğlu ve Mahmut Atilla Kaya'nın yani iki avukatın yarıştığı Torbalı Ak Parti Adaylık süreci üzerine yaptığımız analiz ve verdiğimiz bilgilere en çok CHP’liler tepki göstermişti. Hatta yazının baş aktörlerinden,
Akp A.Adayı Av. İbrahim İbişoğlu beyefendiden bile daha fazla..! Tarafsız olmadığımızdan tutunda, gazeteciye, kişiliğime yakışmadığına kadar hafifinden ağırına kadar. İsimsiz, imzasız mesajlar, elektronik postalar... Başka bazı yazılarımız taraf olabilir ama bu
http://cenksarigol.blogspot.com/2008/12/torbal-akp-belediye-bakan-adayl-i.html yazılarımız birer analiz-eleştiri üzerine bina edilmişti. O yüzden haksızlık edilmesin. Diğer yandan ben sayın Mahmut Atilla Kaya’nın tarafı olduğumu zaten yazmış, açıklamış birisiyim. Peki bunu açıklamama rağmen eleştirmedim mi? Eleştirdim. Yerdim, tenkit ettim. Ederim ve etmeyede devam edeceğim. Kaya’nın sayın mevcut Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur’dan daha iyi bir belediye başkanı olacağını düşünüyorum... herşeyden önce benim için önemli olan Torbalı.

Mahmut Atilla Kaya ile birlikte yola çıktığımız, projelerini, planlarını bildiğim için böyle düşünüyorum. Fakat bu nihayi bir destek değil. Bunu çoğu kez her yanlışında eleştirerek, ortaya döktüm...CHP iktidarı benim nazarımda ilçenin başına gelen bir kötülüktür... Özellikle Ramazan İsmail Uygur başkanlığı belki kendisinden önceye göre iyidir ama bu kocaman bir fiyasko olduğu gerçeğini değiştirmez. Megolomanik ve narsisti yapılarla Torbalı yönetilmez, yönetilmemelidir. CHP adaylık süreci bugün akşam üzeri yarın en geç öğlen açıklanacaktır. Kim mi? Bu saatten sonra hiç önemli değil! Burnu sürtülen sürtüldü.

CHP ve CHP’liler “Biat Kültürü” hangi partide kılcal damarlara kadar sirayet etmiş gördüler! Chp adaylık sürecinde halkın, partilinin, delegenin hatta ilçe ve il yönetimlerinin yok sayıdığını, görmezden gelindiğini tek belirleyicinin CHP genel merkezi ve bir iki genel bşk. yardımcısının olduğunu müşaade ettiler. Ben yaptım oldu mantığı herkesin anlayacağı şekilde ortadadır. CHP’nin açıklayacağı aday kim olursa olsun artık sonuç değişmez. Tek kriterin genel merkezin ve başkan ve yardımcılarının iki dudağının arasında olan bir parti ne kadar demokrat olabilirki? Sonrada “bu halk neden Akp’ye oy veriyor” diye etraflarına bakıp, halka kızıyorlar. Bilinçli bilinçsiz demokrasi dışı güçlerden medet umuyor, meydanlara çıkıyorlar..!

Bugün Dr. İbrahim Öz veya Ramazan İsmail Uygur’un adaylığı açıklanabilir. Hatta şaşırmayın;
"Sedat Uzunbay"
çantadan çıkabilir. Nasıl olur? demeyin sakın, adını söylediğimiz kişi eski milletvekili Sedat Uzunbay, parti ise bahsettiğimiz CHP’dir. Sonuçta atamayla aday belirlenen bir parti sözünü ettiğimiz... Bana kalırsa CHP genel merkezi bu saatten sonra kendini aday açıklamak için sıkmasın, sıkışmasın, telaşlanmasın. Aday ismi yazmadan amblemle (6 ok) girsinler seçime... Chp kazanırsa adayı değil direkt belediye başkanını belirlerler! Böyle birşey olabilir mi? Demokratik bir partide aday adaylığı başvurusu yapmamış birisinin ismi (Sedat Uzunbay) kulislerde ciddi ciddi seslendirilebilir mi? CHPde oluyor. Neden? çünkü birisi, “ben olmazsam, Uzunbay seçimeli” dediği için gündeme düşüyor..!

Dr İbrahim Öz için Şunu belirtmeliyim ki; Eğer Chp tarzı bir politkacı olsaydı bu şartlarda kesinlikle adaydı. Dr. İbrahim Öz gerçek bir Sosyal Demokrat gibi siyaset yapıyor. Halkla politika üretmeye, vatandaş referanslı çıkışlar amaçlıyor. Lakin CHP’nin böyle olmadığını öğrendi veya anlamak üzere sanırım. İbrahim Öz yapı olarak uzlaşmacı, hoşgörülü, birleştirici, yapıcı bir kişilik. Siyasi grupların, çıkar çevrelerinin aralarında kıvrılan omurgasız bir siyaseti tercih etmiyor. Fakat bu özelliği ona siyasete atıldığı partide avantaj değildir. Doğruysa bile rakibini kötülemek için görüp, hatalarını aktarmaz, genel merkez üzerinden, halkın olmadı referanslar aramaması İbrahim Öz’ü siyaseten güçsüzleştiriyor. Türkiyede olduğu gibi Torbalıda da rakibini tekmelemeden yapılan yapıcı siyasete hazır değil, seçmende öyle ama değişiyor hep hizip, kavgada istemiyor seçmen. Eleştiri istiyor, yapıcı, yolsuzluk ve usülsüzlükleri ifşa edecek bir dil.

Dr. İbrahim Öz bundan 2.5 – 3 ay önceki büyük avantajını, işte en azından kulvardaki rakiplerinin yanlışlarını (ahlaken, maddeten, söylem ve icraat olarak ispatlanabilir) bile kullanmaktan hicap duyan birisi olarak oldukça düşürmüş durumdadır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Aziz Kocaoğlu’nun adaylığının kesinleşmesi ise aslında elini güçlendirmesi gerekirken, ismini öne çıkarması gerekirken, Chp tarzı siyaset yapmamasının tezahürü olarak, mini “Atom Karınca’ repliklerine kurban verildi.

Siz yinede umutsuz olmayın, Akp nasıl Ankarada Meliklerin! burnunu sürttüyse, Chp genel merkezide burun sürte sürte, kapı aşındırta aşındırta genel başkana biat etmeden adaylık vermez! Önce ep öpmeyi öğretirler, sonra paye verirler. Bu siyasetin ruhunda var. Torbalı kibirleri bundan kurtulamaz, kurtulamadı... Sevim Olgun gazetede “Bugün CHP Adayı açıklanacak” haberi yapmaktan en nihayeti kurtuluyor. (bu arada kaç haber oldu Sevim?) En nihayet hepimiz için hayırlısı, Torbalı için ne güzel olacaksa, kim daha başarılı olacaksa dileğimiz onun yönetime gelmesi... eğer Mahmut Atilla Kaya hayırlı olmayacaksa Rabbim onada koltuk nasip etmesin. Herkes hayırlısını dilesi! Taraf mı? Evet ben tarafım demokrasi, halk, Torbalı, İzmir, Türkiye, Müslümanlar ve insanlıktan taraf.


Cenk SARIGÖL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnsanlık konuşma ve yazıyla yani iletişimle birlikte teknolojik gelişim sağlayabilmişlerdir. Medeniyet ise bu hasletleri hoşgörü, sevgi ve ahlaklı kullanmakla olur.