24 Ocak 2009

Çifte Villalar Köy Eviymiş!

Çifte Villalar Köy Eviymiş!
Resimde Gördüğünüz Malikane Düzeltme isteyen İlyas ÇİMEN'e göre bir köyeviymiş!

Torbalı Belediye İşçilerine taşıtılan Çamlıca Köyünde yaptırılan Çifte Villaların sahiplerinden Torbalı Belediye Amirlerinden İlyas Çimen Vekili Av. Dicle Turan aracılığı ile bir düzeltme göndermiş. Kısaca olay gazetelerde Torbalı belediye İşçilerinin bu Çifte Villalara Köpek Klübesi taşımasının fotoğraflanarak haberleştirilmesiyle ayyuka çıkmıştı. Çifte Villaların sahibi Belediye Amirleri

Yusuf Balık ve İlyas Çimen'e ait oldukları gündeme gelmişti. olayın kamuoyunda kızgınlık ve öfkeye dönmesi üzerine hasta olan CHP'li Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur'un yerine vekalet eden CHP'li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kurt tarafından Yusuf Balık fen işleri Amirliğinden alınmıştı.

CHP'li Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur nekahat dönemi sonucunda "0 km" taburcu olunca görevden alınan Yusuf Balık, görevinin başına geçti. Mehmet Kurt tarafından kendisininde itiraf ettiği belediye işçilerine şahsi villasına köpek klübesi taşıttığı ve görevini kötüye kullandığı hesaba katılarak görevden alınan Yusuf Balık, Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur tarafından derhal göreve iade edildi. Biz zaten yazı içinde linkini verdiğimiz köşe yazımızda Ramazan İsmail Uygur görevde olsa Yusuf Balık'ın görevine devam ediyor olacağını ve iyileşince göreve iade edileceğini tahmininde bulunmuştuk. doğrusu Ramazan İsmail Uygur bizi haklı çıkardı.

Aşağıda yayına aldığımız
İlyas Çimen vekili tarafından gönderilen düzeltme metninin bir sonraki yazmızda ele alacağız...;

Villa Değil Köy Eviymiş!

"Müvekkilim İlyas ÇİMEN hakkındaki gerçeğe aykırı, suçlayıcı, rencide edici ve yasal dayanaktan yoksun iddia ve yorumlara ilişkin haberleriniz karşısında kamuoyunun "doğru bilgilendirilmesi" amacıyla aşağıdaki düzeltmelerin yapılması zorunlu olmuştur.

Müvekkilim, görevini titizlikle yapan 22 yıllık, sicili temiz bir devlet memurudur. Düzenli şekilde mal bildiriminde bulunarak yasal yükümlülüğünü yerine getirmektedir. Kirada oturan müvekkilin asılsız habere konu iki göz odadan ibaret Çamlıca Köyündeki (banka kredisi ile yaptırdığı) evden başka malvarlığı (dairesi) yoktur. Yanlı haberde "villa -görkemli malikane" olarak geçen ikiz konutlardan yalnızca biri müvekkilindir. Birçok eksiği bulunan tek katlı köy evinin tüm giderleri müvekkilin özkaynaklarıyla yapılmış olup haberdeki "köpek kulübesi" kesinlikle müvekkile ait değildir, belediye kaynakları kesinlikle kullanılmamıştır. Aksi yöndeki haber iftiradan ibarettir. Hiç bir haksız kazancı olmayan,bedelini ödemeden kimseden mal ve hizmet almayan müvekkilim şahsıyla ve sorumluluklarıyla ilgili her konuda yetkili makamlara belgeleriyle hesap vermiştir vermeye de hazırdır. Haberde yeralan müvekkilimin "gayet fiyakalısından aracı olduğu" ifadesi de yanlıştır. Müvekkilimin... ayrıca yurt dışında çalışan iki kardeşi de kendisine destek olmaktadır. Doğruluğu araştırılmadan verilen haberlerle kamuoyu ve okurlarınız yanlış bilgilendirilmiş, müvekkil aleyhine aldatılmıştır...

* Asılsız gazete haberleriniz üzerine Torbalı Belediye Başkanlığınca konu her yönüyle resmi olarak araştırılmış, incelemeler sonucunda müvekkilin "olaylarda hiçbir kusurunun ve sorumluluğunun olmadığı" tespit edilmiştir. Bu nedenle halen görevinin başındadır. Kusursuz müvekkilim aleyhine "çamur at izi kalsın" siyaseti güdülmekte, bu amaçla Basın İlkeleri ve müvekkilin kişilik hakları ağır şekilde ihlal edilmektedir. Unutulma-malıdır ki hukuk herkese gereklidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
19.01.2009
Torbalı Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü
İlyas Çimen
Vekili Av. H. Dicle Turan

1 yorum:

  1. Bende 18 senelik sicili temiz devlet memuruyum içkim hovardalığım kumarım yok ortalama 2500 tl gelirim var kiradayım ama değil malikane kredili bir daire sahibi olamadım neyse bir daha dünyaya gelirsem mimar olcam belediyenin birine yalakalık yapıp girersem Allah bizede yürü ya kulum der belki

    YanıtlaSil

İnsanlık konuşma ve yazıyla yani iletişimle birlikte teknolojik gelişim sağlayabilmişlerdir. Medeniyet ise bu hasletleri hoşgörü, sevgi ve ahlaklı kullanmakla olur.