5 Mart 2009

Torbalı Zabıta Partizanlığı

Torbalı Zabıta Partizanlığı

Torbalı Belediye Zabıtalarından bir memur dün (siz okurken ‘evelsi’ olacak) akşam oturduğu apartmana asılan Ak Parti flamasını yakmaya kalktı. Fevzi Hepşenkal Caddesi üzerindeki Alpsü Konutları, Damla Apartmanında oturan Zabıta İbrahim KÖSE, gece geç saatlerde sarhoş bir halde geldiği apartmanda, çapraz dairede oturan komşusu Ferhat ÖZLÜ'nün (yani onun dairesini engelleyen veya ihlal eden bir durum yok) balkonuna astığı Akparti flamasını yakmaya kalkıyor. Ağza alınmayacak küfürlerle apartmanı ayağa kaldıran zabıta memuruna diğer komşular müdahale ederek, polis çağırıyor. Gece yarısına kadar süren münakaşa sonunda sarhoş zabıta emniyet güçleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürülüyor. Evine Akp flaması asan eski parti yöneticisi ve 2004 yerel seçimlerinde 4. sıra İl Genel Meclis adayı Ferhat Özlü, komşusunun sarhoş halde yaptığı bu gayri ahlaki hareketten şikayetçi olmadığı öğrenildi.

Buraya kadar sizinle yaşanmış bir adli olayı aktardım. Sizde merak ediyormusunuz bu zabıta kimin döneminde işe alındı? Tahmininiz var mı? Bu olay size bazıları için belediyenin nasıl partizan çiftliğine çevirildiğinin göstergesi olabilir mi? Şimdi bu partizan ve gayri ahlaki tutumla çevresine rahatsız verdiği gibi komşularının huzurunu bozup, küfürler eden zabıta niçin Akparti tahammülsüzlüğünü bu derece pervasız gösteriyor? Veya neden bu kadar Akp’nin görünür olmasından rahatsız?Acaba o kişi kendisi haksız yere işten çıkarılan belediye işçilerinin yerine geldiğii düşündüğü için olmasın? Bu durum “kişi kendinden bilir” prensibi uyarınca mevcut yönetimi ve Torbalı CHP’li Belediye yönetimini ve Başkan Ramazan İsmail Uygur'u iş garantisi olarak görmesinden kaynaklanabilir mi? Öyle ya “siyasetle gelen, siyasetle gider” diye başka bir prensip işleyebilir..!

1 yorum:

İnsanlık konuşma ve yazıyla yani iletişimle birlikte teknolojik gelişim sağlayabilmişlerdir. Medeniyet ise bu hasletleri hoşgörü, sevgi ve ahlaklı kullanmakla olur.