16 Mart 2009

Çöp Torba(lı)sı

İzmir -Torbalı Aslanlar Köyü KuzeyÇöp Torba(lı)sı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, Torbalı ilçemize hizmet olarak, en az 18 ilçenin çöpünü yığma girişimi gündeme bomba gibi düştü. 1500 dönüm üzerine günde tahmini ortalama 2500 üzerinde kamyonla İzmir’in çöpünü ilçemize çekecekler. Orman Bölge Müdürlüğünden (Bayındır) yer tahsisi yapılmış, seçim sonunda açın torbanızı! Galiba sosyal demokrat belediyemizin gider ayak bize son hizmeti bu olacak... http://cenksarigol.blogspot.com/2009/03/torbalya-su-veremedik-copluk-verelim.html

Seçime çok az bir zaman kaldı. Değerli seçmenler, ayağınıza gelen tüm parti adaylarından bunu önlemeleri üzerine söz alın. Özellikle Belediye Meclis Üyesi Adaylarının ilk 5 sırasında olan kimi görürseniz yakasına yapışın. Çünkü onlar aynı zamanda İl Belediye Meclisinde bizi temsil etme potansiyeli yüksek siyasetçilerimizdir. İkinci olarak, İlgenel Meclis Üyesi Adaylarından mutlaka, seçildikleri takdirde bu pisliği temizlemek üzerine söz isteyin. Mümkünde yazılı olarak imzalayıp size versinler. Ne işe yarar demeyin... Resmi olarak bir işe yaramaz ama Çöp Torba(lı)sı olmamamız için şerefleri üzerine söz verenleri görmüş olursunuz. Aslanlar, Taşkesik ve Havuzbaşı köy statüsünde oldukları için İl Genel Meclisi Üyelerimizin çabaları etkili olur. Belediye Meclis Üyelerimiz ise bunu ilde yürütecekleri çalışmalarla ret etme yetkisine sahip olacaklardır. Elbette buna Bayındır’dan aynı şekilde seçilen ve ilde halkını temsil edecek siyasetçilerimizde dahildir. Bayındır yeni belediye kanunu ile İzmir Büyükşehire bağlanan ilçelerden. Dolayısı ile Çırpı Beldesi ve Arıkbaşı Köyü (mah.) çöplük olma durumundan çok fazla etkilenecektir.

CHPli Torbalı ve Bayındır Belediyeleri sanırım hiç seslerini çıkarmayacaklardır! Bugüne kadarki gelişmeler için itirazlarını duymadığımıza göre... Çöplük daha çok Torbalı’yı etkilemekle birlikte kısmen Bayındır’ın (Arıkbaşı, Çırpı Beldesi) ve Tire’nin Batısını (Hasköy) etkileyecektir. Selçuk zaten daha uzun vadeli Küçükmenderes Deltası'nda kurulu olduğundan, içme suyu ve yeraltı suları bakımından nasibini alacak! Kısmi ve kısa sürede etkilenecek yerler İzmir’den Torbalı ilçemize yol güzergahında kurulu olan, Ayrancılar ana yol kenarları, Kuşcuburun, Torbakent, Atatürk Sanayi Sitesi olacaktır. Doğrudan ve kısa sürede etkilenecek yerler ise Aslanlar, Taşkesik, Havuzbaşı olacaktır.

Uzun vadede TORBALI İlçemizin doğu ve güneydoğusu yeraltı ve yerüstü sularında ciddi kirlenmeler görülür. Normalde yeni çöplüğe 14 yıl günde ortalama 2500 kamyon çöp çekileceğini tahmin ediliyor. Bu durumda 14 yılda İzmir’in ne kadar kalabalıklaşacağını göz almadan, şimdiki oran üzerinden bir hesaplama yaparsak eğer, 14 yıl sonunda ilçemize 12.775.000 (onikimilyonyediyüzyetmişbeşbin) kamyon çöp yığılmış olacak! Harmandalı çöplüğünün taşınması ile hırsızlık (siz yinede ‘hurdacılık’ anlamayın) olayları artacaktır! Harmandalı İzmirde en fazla adi hızsızlık olaylarının görüldüğü yerlerdendir. Yani evden, balkondan, avludan, arabadan aşırma...şimdi tamda seçim üstü özellikle kısa sürede bu çöp pisliğinin muhatabı olcak, Torbakent, Atatürk Sanayi Esnafı, Mezarlık ve çevresinde oturanlar, Aslanlar, Şehitler, Taşkesik seçmeni çöp pisliği ile muhatap olmadan ayağınıza gelen adaylardan söz alın. Çöplüğün buraya yapılmayacağı, yapılmaması, yaptırmayacakları yönünde sizlere söz versinler. Size konuşup, atıp-tutup gitmelerine müsaade etmeden isteklerinizi sıralayın. Şeref namus sözü isteyin. CHPli hem mevcut Belediye Meclis Üyesi olup, tekrar seçilecek yerde aday olanları ya muhatap almayın ya da hem hesapta sorun, hemde kurulmaması için çalışacakları yönde söz alın.

Bu konuda Avcılar Kulübü üyelerimiz ve olmayan çevreçileimize çok iş düşüyor. Çöp alanı olarak düşünülen bölgeye Orman Bakanlığının 5 yıldır çeşitli sivil toplum kuruluşlarını hatıra ormanı konusunda yönlendiriyor. Akp Torbalı Belediye Başkan Adayı Mahmut Atilla Kaya, Eskiköyiçi mevkiine küçük baraj olarak nitelenecek büyük bir bent projesi sunuyor seçmene... Öyle bir bent ki, hem mesire alanı olarak kullanılabilecek, hemde Aslanlar, Taşkesik, Şehitler, Atalan, Pamukyazı çiftçisine sulama desteği sağlayacak bir proje.

Sosyal Demokrat! Olduğunu iddia eden Belediyeler ise el birliği yapmış! (İzmir, Torbalı, Bayındır) aynı havzaya en az 18 ilçenin çöpünü yığacaklar.

Eğer İzmir BüyükŞehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu planı tutarsa 2-3 yıl sonra korkarım, ilçe özelliklerimize şunuda ekleyeceğiz;

-İzmir’in en çok vergi veren ilçesi,
-Vergi tahakkukunun en yüksek olduğu ilçe,
-En fazla göç alan ilçe,
-En hızlı sanayileşen ilçe,
-En fazla II. Abdülhamit Han eserinin olduğı ilçe,
-Türkiye’nin en büyük çöplüğünü barındıran ilçe...


Cenk SARIGÖL

1 yorum:

  1. 5 YIL DAHA İSMAİL UYGURA HAYIRLI UĞURLU OLSUN...
    2-3 YIL İÇİNDE COK DAHA İYİ YERLERE GELECEĞİZ
    HERKESİN EMEĞİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil

İnsanlık konuşma ve yazıyla yani iletişimle birlikte teknolojik gelişim sağlayabilmişlerdir. Medeniyet ise bu hasletleri hoşgörü, sevgi ve ahlaklı kullanmakla olur.