23 Mart 2009

Torbalı Yerel Seçim Anketi (BUPAR)

Yerel Seçim Anketi (BUPAR)

Kamuoyu araştırma kuruluşu BUPAR, Torbalı Belediye Başkanlığı seçimleri için bir anket yayınladı. Anket, kamuoyu araştırmalarında "en sağlıklı" yöntem olarak nitelendirilen "yüz yüze anket yöntemi" kullanılarak uygulandı.
Anket, AK Parti adayı Mahmut Atilla Kaya’nın açık ara önde olduğunu ortaya koyuyor. İşte Torbalı merkezi ve beldelerde yapılan son anketin sonucu.
2 bin kişi üzerinde yapıldı.

Araştırma Torbalı Belediyesi sınırlarında yer alan Torbalı merkez mahalleleri, Ayrancılar, Çaybaşı, Subaşı, Yazıbaşı, Pancar ve Karakuyu beldelerinde farklı sosyo–ekonomik ve sosyo–demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet ve mahalle kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 2.000 kişi ile görüşülerek gerçekleştirildi. Yapılan bu araştırmada 0,95 güvenlik sınırları içinde, hata payının +/- % 1,63 olarak görüldüğü açıklandı.

AK Parti adayı fark attı

BUPAR’ın anketinde AK Parti adayı Mahmut Atilla Kaya yüzde 44,2’lik oy oranı ile ilk sırada çıktı. Ankette CHP adayı Ramazan İsmail Uygur yüzde 33,6 ile ikinci sırada yer buldu. MHP adayı Zerrin Çalışkan Yöndem yüzde 5,8′lik oy oranı ile sıralamada üçüncü olurken, DTP adayı Celal Temel yüzde 3,9’luk bir oy oranına sahip oldu. Diğer partilerin yüzde 3,3’lük bir oy aranı aldığı ankette kararsızlar ise yüzde 9,2’lik bir oranda çıktı.


11 yorum:

  1. Torbalı solun kalesidir.Ama Atilla Kaya da geçen seçimden bu yana eş dost akraba hep beraber çalışmaktaydı.
    Bir de hükümet partisinden olmanın verdiği avantajı hesaplarsak.CHP li belediyelerin hiç hata yapmaması gerekiyor.
    Atilla Kaya'nın ailesiyle yazları aynı sitede oturuyoruz.Ama seçim çalışmaları yüzünden yazlığa bile doğru dürüst gelmediler.
    CHPli arkadaşların daha proğramlı düzenli çalışımaları gerekiyordu.
    Ama ben gene CHP nin alacağını umuyorum Torbalı Belediye Başkanlığını ve meclis üyeliklerini.

    YanıtlaSil
  2. güldürmesinler insanları kendilerine BUPAR'a hiç yakışmıyor =)

    YanıtlaSil
  3. akp izmir'de de bursalı bir firmaya anket yaptırmış ama yayınlayamıyormuş nedeni ne acaba siz bilirsiniz?
    ayrıca anketler açıklanırken tüm detaylar verilir hangi yaş aralarındaki kişilerin olduğu,hangi yerlerdeki halkın oy kullandığı gibi bu cok güvenilir bir araştırma heraldeki sadece sayısal değerler verilmiş ve insanlarda buna inanmış :)

    YanıtlaSil
  4. siz masal gibi anket tekniği anlatmayı bırakında son 3 gününüzün tadını çıkarın. Ne de olsa "saltanatı sadece iktidar ve saz arkadaşlarının yaşadığı yönetim bi 100 yıl daha gelmez :)))))

    Deniz...

    YanıtlaSil
  5. :)) Belkide bu; Bİ ZAMANLAR GÖZCÜ GAZETESİNDE yılın en başarılı belediye başkanı yarışmasında,bikaç kişinin TOMAR TOMAR aldırdığı gazetelerin küpürlerini kestirip göndermesine de benzemiş olabilir. İnsanoğlu unutkandır, hatırlatmak lazım ;)

    Eeeee ne demişler; kişi işi kendinden bilirmiş

    YanıtlaSil
  6. Saltanat bir 5 yıl daha sürecek emin olun;) gectiğimiz dönemlerde olduğu gibi 5kuruş hizmet vermeden 10 yıl trilyonluk borçlara sokulmadı bu belediye 5 yılda borçtan kurtarılıp üstüne sayısız hizmetler verildi ehhh İSMAİL bey haketti saltanat yaşamayı ama bu sizleri neden rahatsız etti anlamıyorum sanırım kimilerinin işlerine taş kondu kimilerinin tavuklarına kışttt dendi ki etrafa saldırılıyor...
    İSMAİL UYGUR'un her zaman arkasındayız ve 5 yıl daha burdayız
    SİZ HASAN KARATOKLU DÖNEMİNDEN ALIŞMIŞSINIZ SANIRIM SAZ ARKADAŞI LAKABINA AMA BEN SAZ ARKADAŞI OLARAK DEĞİL TÜM TORBALILI CHP'LİLER ADINA YAZDIM ...

    YanıtlaSil
  7. demek RESEARCH ŞİRKETİ ne anket yaptırdınız :)
    çok yaratıcısınız çoooooook :))))))))))))))))))

    Not: Torbalılı CHP lilerin yarısı nedense AKP ye geçti. bence sen kendini kandırmayı bırakta sadece küçük bi grup adına konuşmuş ol!
    Unutmadan; söyleyin başkanınıza Sakın ola "KAYEBEDERSEM RODOSA KADAR YÜZERİM" gibilerinden vaatler falan vermesin. yoksa maazAllah bu havada üşütür müşütür :( Zaten hasta adamcağız.

    YanıtlaSil
  8. torbalı chp lilierin yarısı değil eskiden dypde koşup karşılığını alamayanlar simdi akpye gecti güldürmeyelim birbirmizi hepimiz biliyoruz neyin ne olduğunu =)
    İSMAİL UYGURUN hiç bir rahatsızlığıda yok henüz malesef onun hakkında öldü yoğun bakımda gibi yalan haberler cıkartılarak secimi alabileceklerini sanan insanlar var acıyoruz yazık böyle şeylerden medet umulmasın zaten fazlada cene yormayın 2GÜN sonra herkes cevaBInı alacak...
    GELECEK SECİM İÇİN DEĞİL GELECEK NESİL İÇİN İSMAİL UYGUR!!!

    YanıtlaSil
  9. 2 gün sonra herkes cevabını alıcaktır. "kronik muhalefet" partinin iktidar belediyesinin sonunu hep beraber görücez..
    ayrıca 10000 fark atarak seçim alıcaz diyosunuz. ama nedense herkes eşyalarını toplayıp helalleşmeyye başlamış. 10000 insan vazmıgeçti, nooldu ?

    deniz

    YanıtlaSil
  10. Pazartesi günü hepinizi belediyemize çay içmeye davet ediyorum...
    torbalı chp gönüllüleri !!!

    YanıtlaSil
  11. KESİN OLMAYAN SONUCLARLA FARKI BİLDİRİYORUM YUKARIDAKİ DENİZ ARKADAŞA ÖZELLİKLE.
    '8500'
    1500 TUTTURAMADIK SİZLERDEN ÖZÜR DİLİYORUZ...
    SİZİN BEĞENMEDİĞİNİZ
    demek RESEARCH ŞİRKETİ ne anket yaptırdınız :)
    DEDİĞİNİZ ANKETTE %90 DOĞRU CIKTI ONDADA YANILDIK %63 DİYORDU %67 ALDIK TEKRAR ÖZÜR DİLİYORUZ
    ÇAY İÇME DAVETİMİ YİNELİYORUM...
    TORBALILI!

    YanıtlaSil

İnsanlık konuşma ve yazıyla yani iletişimle birlikte teknolojik gelişim sağlayabilmişlerdir. Medeniyet ise bu hasletleri hoşgörü, sevgi ve ahlaklı kullanmakla olur.