22 Kasım 2008

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu Röportajı I. Bölüm

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu Röportajı I. Bölüm


Cenk Sarıgöl: Sayın Genel Başkan, partinizin amacı ve misyonu hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?
Muhsin Yazıcıoğlu: BBP’nin amacı, milliyetçi, muhafazakâr ve demokrat anlayış çerçevesinde yürüttüğü idealist ve yenilikçi siyasi çizgisiyle hem sosyal anlamda hem de siyasi anlamda iktidar olup aziz milletimize hizmet etmektir.

BBP, milletimizin menfaatlerini her türlü siyasi menfaatten üstün gören, devletimizin dünya devletler muvazenesinde güçlenmesiyle milletimizin de hür ve müstakil mutlu yarınlara kavuşacağına inanan, devlet ile millet arasında oluşturulmuş bütün derbentleri yıkma azmi ve kararlılığı taşıyan, ulusal veya küresel hiçbir çıkar odağıyla herhangi bir şekilde irtibatı olmayan bir gönüllüler ve idealistler hareketidir.

BBP, bütün insanlığa kutlu bir medeniyet projeksiyonu sunmaktadır.

Bu medeniyetin tarihi hafızamızdaki karşılığı Osmanlı Cihan Devleti, biraz daha eskiye gidersek Selçuklu Türk Devlet geleneği ve Türk İslam Medeniyetidir. Milliyetçi, maneviyatçı, demokrat ilkeler çerçevesinde yeniklikçi ve idealist anlayışla çağımızı yorumlayıp ‘ bir elinde Kuran, bir elinde bilgisayar; yüreğinde iman, ufkunda Turan olan bir nesil’ yetiştirme ülküsüyle Büyük Türk Milletinin istikbaline hizmet etmektir yegâne amacımız.

Bugün BBP olarak ‘ Önce Türkiye, Öncü Türkiye’ diyoruz.

Biz, her şeyden önce Türkiye’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü, bayrağı, sınırları ve dili tartışılmadan; güvenlik, özgürlük ve refah içinde bir toplum oluşturarak güçlenmesini ve daha sonra bölgesinde de öncü olarak tarihi misyonumuza yakışır şekilde Turan’dan Nizam-ı Alem’e uzanan bir ufkun takipçileri ve sevdalılarıyız. Bu sebeple mevcut siyasi konjonktürde BBP’li olmak bir ayrıcalıktır. Aynı zamanda büyük bir sorumluluktur.

Kendi tarihi ve sosyal gerçeklerini gözeterek, bütün insanlığı aydınlatacak bir projeksiyona sahip bir idealizmi amaç edinen BBP, kaynağını idealizmden alan bir siyasi oluşumdur. Bu sebeple siyasi mesajlarını net bir şekilde ifade eden BBP’den başka siyasi parti yoktur. İktidar partisi iktidar nimetlerinde kendini kaybetmiş, muhalefet partileri ise iktidar nimetlerine duydukları iştahla ucuz polemiklere kendilerini kaptırmış ve dolayısıyla milletimizin umutlarını yok etmiş hatta hapsetmişlerdir. Tek umut, tek kurtuluş BBP idealizmidir. İktidar ve muhalefeti hastalık derecesinde içine alan bu mikroplu sarmalı, bu saçma ve kirli iktidar oyununu bozacak, bu saadet zincirini kıracak idealist bir irade gerekir ki, o da BBP’dir. Maalesef diğer siyasi hareketlerin böyle bir derdi ve vaatleri de yoktur. Günübirlik politikalar, günübirlik çözümler ve polemik söylemlerle milletimizi uyutmaya çalışıyorlar. Milletimizin geleceği için kafa yoran, uykularını bölen, günlerce durmaksızın çalışan ve nihayet projeler üreten sadece BBP’lilerdir.

Öte yandan bugün çeşitli buhranlar yaşayan Türkiye’nin ve insanlarımızın söz konusu buhranlardan tek çıkış yolu da idealizmdedir. Ahlaki değerleri bozulan, kapitalizmin amansız rekabet ve acımasızlık ortamında insani değerleri rencide edilen ve öz benliğine yabancılaşan, onurlu yaşamdan sürekli taviz vermek zorunda bırakılan bir sosyal psikolojinin hâkimiyeti altında insanlarımız büyük bir ikilem ve kimlik problemi yaşamaktadırlar. Siyasetin asli görevlerinden birisi de bu sosyal çözülmeye çareler üretmektir. Siyasetçilerin bir görevi de budur. BBP’nin bu noktadaki tavrı da nettir. Ne ulusalcı olacağız ne de küreselci, üçüncü yol olarak kendimiz olacağız ve kendimizle barışık yaşayacağız. Sosyal huzur ve bireysel mutluluk kendiyle barışık olmaktan geçer.

Kısaca BBP olarak, kendi kültürümüzden beslendiğimiz ve bütün insanlık için yeni bir medeniyet iddiası taşıdığımız için Yunus Emre gibi ‘ Her dem yeniden doğarız bizden kim usanası’ diyerek geleneğimizin sağlamlığına vurgu yapıyor, Mevlana gibi, ‘Dünle birlikte gitti cancağızım ne varsa düne ait, şimdi yeni şeyler söylemek lazım’ diyerek de yeniliklere kendimizi hazırlayıp mutlu geleceğimizi kurguluyoruz.

Cenk Sarıgöl: Kendinizi nasıl tanımlarsınız? Kimdir size göre Muhsin Yazıcıoğlu?
Muhsin Yazıcıoğlu: Şahsen benim için cevabı en zor sorulardan birisidir bu sorduğunuz. Hayattaki en zor şeydir insanın kendi kendini anlatması. En doğrusu insanın başka gözler tarafından nasıl göründüğüdür. Hakkımdaki değerlendirmeleri kendim yapmaktansa aziz milletimize bırakmayı tercih ederim. Çünkü siyasetçinin sahibi bir yerde kendisi değil millettir. Siyasetçi bir yerde milletin malı olmuştur. Milletin desteği ve sevgisi siyasetçinin aynasıdır.

Sivas, Şarkışla Elmalı köyünde bir çiftçi ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. Geldiğim yeri biliyorum. Anadolu’nun çileli insanlarının bütün hayat şartlarını yaşadım. Anadolu insanının ne istediğini biliyorum. Bir siyasetçi olarak Muhsin Yazıcıoğlu, hiçbir karanlık ve kirli işin içinde olmamış, hiçbir zaman onurunu ve değerlerini pazarlık konusu yapmamış, devleti, milleti ve inançları için her zaman fedakâr ve cefakâr hislerle hareket etmiş sivil, demokrat ve idealist bir kişidir.

Beraber yürüdüğüm arkadaşlarım da olabildiğince şeffaf ve samimi davrandığımı söyler hatta bazen şaşırırlar. Şahsen toplum hayatında öne çıkanların daha fazla fedakâr, daha çok samimi ve daha çok çalışması gerektiğini düşünüyorum. Şahsımı kendine öncü, lider olarak görenleri mahcup etmemek, onların güven ve sevgilerine layık olmak için fedakârlık yapmaya gayret ediyorum. Rabbime çok şükür bana güvenenlerin güvenlerini boşa çıkaracak hiçbir kirli hesapta olmadım ve inşallah bundan sonra da olmayacağım. Çok şükür dosta düşmana karşı alnımız ak, başımız dik, gönlümüz, rahat kafamız dinç olarak yürüyoruz. Milletimizin teveccühü oldukça bu kutlu yolda yürümeye de devam edeceğiz.

Cenk Sarıgöl: Geçtiğimiz günlerde çıkan ‘ Öğrenci Affı’nın mimarının sizin olduğunuzu söyleyebiliriz. Verdiğiniz teklif ile Meclis’ten çıkan af sizi tatmin etti mi? Eksikler var mı?
Muhsin Yazıcıoğlu: Öncelikle böyle hayırlı bir düzenlemede oylarıyla destek olan bütün milletvekillerine ben de çok teşekkür ediyorum. Birkaç öğrenci arkadaşla başlattığımız mücadelenin başarılı sonuçlanması ve sonrasında onlardan gelen teşekkürlerden ve minnetlerden haz duydum. Bu kanunla yaklaşık 600 bin kişi eğitim hakkına yeniden kavuşmuştur. Çeşitli sebeplerle okullarıyla ilişiği kesilen üniversite öğrencileri kendilerine tanınan devam hakkı ve sınav haklarıyla okullarını bitirme ve meslek edinme imkânı yakalamışlardır. Böylece ciddi bir meseleye çözüm bulunmuştur. Bu kanun teklifini önce Meclis’e ben verdim. Teklifin kanunlaşması için hükümet organlarıyla defalarca temas ettim. Nihayet teklif kanunlaştı. Belki tarih olarak daha eskiyi de kuşatabilir, kapsamı biraz daha genişletilebilirdi. Yurtdışındaki üniversitelerden nakil yoluyla gelenlerin de af kapsamına girmesi de gerekirdi. Fakat kanunun mevcut hali de meseleye çözüm getirmektedir.

Devamı için bakınız;
II. Bölüm.
http://cenksarigol.blogspot.com/2008/11/bbp-lideri-muhsin-yazcolu-rportaj-ii.html
III: Bölüm
http://cenksarigol.blogspot.com/2008/11/bbp-lideri-muhsin-yazcolu-rportaj-iii.html

10 yorum:

  1. İki baba yanyana. Allah nazardan saklasın. Sizi seviyorum. Sizi seviyoruz başkanım, abim. keşke insanlarımız bu milleti gerçekten sevenleri görse. ERKAN DENİZ

    YanıtlaSil
  2. önce ülkemize sonra dünyaya nizam vermek için Büyük Birlik Partisi. hainlere, hırsızlara, ursuzlara inat Muhsin Yazıcıoğlu. Büyük Birlikte buluşalım.

    YanıtlaSil
  3. VARLIĞIMIZ TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN...

    CENK BEY ! FAZLA YORUMA GEREK YOK! ANLAYAN ANLAR!! AZ VE OZ!


    TALAT BARAN

    YanıtlaSil
  4. Muhsin Yazıcıoğlu terör belasından ülkemizi tek çıkaracak liderdir. özü sözü bir adam gibi adamdır. sivasın bağrından çıkmış, tam bir anadolu insanıdır. yigidoların gururudur. çok güzel röportaj olmuş

    YanıtlaSil
  5. başkamım Allah sizi başımızdan eksik etmesin. ne güzel demişsiniz, ‘ bir elinde Kuran, bir elinde bilgisayar; yüreğinde iman, ufkunda Turan olan bir nesil’ BBP ile önce Türkiye, Öncü Türkiye, hep beraber elele. başkanım cevaplarınız çok güzel. sorulara tam cevap vermişsiniz.

    YanıtlaSil
  6. talat baran iyi demiş. katılıyom. neden ünlem işareti kullandığını merak etsem bile. herkes bilsinkine, "TÜRKE KEFEN BİÇMEYE KALKANIN MEZARI DAR OLUR" sabrımızı denemeye kalkanlar, boynumuzu çekenler bilsin ki, fazlada asılmaya gelmez boynumuz. gülmesinide, ısırmasınıda biliriz. öyle çakal gibi hırlamaya, köpek gibi boş havlamaya, sırtlan gibi diş göstermek bize yakışmaz. diş göstermemizi isteyenler bilsinki. diş gösterilirse parça koparılacak demektir. Türkün vakur duşuşlu, Birlik, Dirlik sembolu başkanım. sana selam olsun. Alperenler seninle Güllere sevdalandı.

    YanıtlaSil
  7. 12 Eylül zindanlarında bu millet için işgence görmüş. solcular gibi bundan yüksünmemiştir Muhsin reis. bu ondaki millet, devlet, asker, polis sevgisini bitirememiştir. işte devletini, milletini sevmek budur. herşeye rağmen ve herşeyin üstünde tutmak. Allahım yolunu açık etsin.

    YanıtlaSil
  8. Türk siyasi hayatının en büyük yıldızı Muhsin Yazıcıoğlu ve partisi BBP dir, ama medya desteği olmadığı ve dış güçlerin desteğini alamadığı için ilerlememektedir. Ama şunu herkes bilmelidirki türkiyede en ilkeli siyaseti muhsin yazıcıoğlu yapmaktadır. Onun içinde gönüllerde büyümektedir her zaman. Muhalefet yapmak için muhalefet yapmamakta doğrularda iktidarın yanında olmaktadır. buda genel başkanımızı gönüllerin lideri yapmaktadır. Yolun açık olsun genel Başkanım

    YanıtlaSil
  9. Gönüllerde büyümek yetmiyor DURAN SERHAT kardeş. gönüllerdekini oya dönüştürmemiz lazım. iktidar şansı yok diye vermediğimiz oyların vebali var.
    herkes yolun açık olsun demiş. o yolu biz gönlüğümüzü açtığımız gibi açmalıyız. sandıklarda açmalıyız. Muhsin Başkan gerçekten değerli bir insan.

    YanıtlaSil

İnsanlık konuşma ve yazıyla yani iletişimle birlikte teknolojik gelişim sağlayabilmişlerdir. Medeniyet ise bu hasletleri hoşgörü, sevgi ve ahlaklı kullanmakla olur.