21 Kasım 2008

Balık, Baştan Kokar

Balık, Baştan Kokar

Torbalı Belediyesinde görev değişikliklerine giden süreçte, gazetemize yansıyan Belediye İşçilerine ‘Köpek Kulübesi’ taşıtma kapak oldu. Hani ‘bardağı taşıran son bir damladır’ derler. İşte o son damla koskoca villalar yerine küçücük köpek kulübeleri oldu. Bardağı taşıran son bir damladır ama o süreci yani içini dolduran binlerce damla vardır. Bu Çifte Villalar’ı ilk gündeme getiren Torbalı Manşet Gazetesinde Kubilay Kaplan oldu. Gazetesinin etkisizliğinden mi yoksa daha bardak dolmadığından mı bilmem hiç yankı bulmamıştı. Oysa biz gazeteciler olarak, hele yerel gazeteciler ipucunu verdikten sonra arkasını siyasetçilerin takip etmesini isteriz. Doğru olan budur zaten. Konuyla ilgili fıkramız için bknz; 'Kimi Haykelini, Kimi villasını diker' http://fikralarlatorbali.blogspot.com/2008/11/torbal-belediyesinde-kimi-heykel-kimi.html
Araştırdım ama bulamadım. Fakat hafızamda bu villalar ile ilgili üstü kapalı köşe yazısı okuduğumu hatırlıyorum. Yazıyı kim kaleme almıştı bulamadım, hatırlayamadım. İçeriğinden aklımda şunlar kalmış, ‘Düverliğe yakın! İki Villa yapılıyor. Belediye personeline aitlermiş. Villaların taş işçiliğini yapanlar Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu içinde bulunan Koruluk Kafe’yi yapan aynı Tireli ustalar. Bunlar Lokmacı Bacak’ın tanıdıkları… Kullanılan taşlar aynı, muhtemelen aynı yerden alınmışlar. Villaların yanındaki arsalarda İstimlâk Uygun’a yakın kişilerinmiş…’ bu iddialara o dönem Balıklar, Çimenler cevap vermemiş, siyasilerimiz duyarsız kalmıştı.Mızrağın çuvala sığmadığı noktada Büyük Torbalı Muhabiri son noktayı koymuş oldu. Serkan Günbay kardeşimi haberinden dolayı tebrik ederim. Benim aklıma gelen soru şu;
-
Acaba seçilmiş belediye başkanımız hasta değil, görevinin başında olsaydı, bu terbiyesiz, görevde suiistimal içeren hareket gene cezai karşılığını bulur muydu?
Hiç sanmıyorum… Zira tam tersine iktidarlarında zenginleşen bürokratlarını korunması yolu seçilmişti! Benim fikrim ama Ramazan İsmail Uygur görevinin başında olsaydı bu belediye arsızları koltuklarının koltukları bile soğumazdı. Erdemli davranışından dolayı, Torbalı CHP İlçe Örgütü ve Belediye Bşk. Vekili Mehmet Kurt’u tebrik etmek lazım…
Bütün yaz Torbalı insanı susuzluk çekti. Apartman katlarına çoluk çocuk sırtında su çekti. Arabalarıyla köylerden su taşıdı. Özbey Mahallesi hala susuzluk çekiyor ama beyler villalarının avlusuna dalgıç yaptırmış. Bugün bir dağlıç neredeyse 15 bin ytl.’ye mal ediliyor. Haydi bakalım yetkililer araştırın, o pompanın ruhsatı var mı? Akvaryum Balıklarına, villa Çimenlerine gelince su kuyusu açmaya ses etmeyenler iş karnını doğurmak, mal yetiştirmek için tarlasına kuyu açmaya ya da kuyusunu derinleştirmeye gelince çiftçiye izin yok diyenler! O Çifte Vilların ruhsatını kim verdi? Kim onayladı? Ne demişti Köpek Kulübesi savunmasında Balık, “Belediye ekiplerimiz Çamlıca köyünde çalışma yapıyordu. Köye araçla kompresör getirildi. Ben de köye gelen ekiplere yaptırdığım köpek kulübesini evime götürüp indirmelerini istedim” Çingene cinayetle suçlanınca küçük suçla yırtmak ister, “Ben o sırada falanca yerde hırsızlık yapıyordum” dermiş. Değerli belediye yetkililerimiz bir açıklama teveccüh buyururlarsa, sorum şu olacak,
-Özbey Mahallesi susuzluktan kavrulurken bu kompresör Çapak’ta hangi kuyuyu açmaya gitmişti? Şimdi kalkıp, “İçme suyu işi İZSU’nun görevidir biz karışamayız” demesinler. Çok ayıp olur. Kendi mahallesi Özbey’e karışamayan Torbalı Belediyesi mücavir alanı dışındaki Çakallar’a nasıl hizmet götürüyor ona cevap versinler…

Yinede villa sahiplerini vicdanlı buluyorum! Ya “Bir daha yapmak için uğraşmayalım Belediye Havuzunu villaların önüne yapalım, içine Balık atarız. Önünü Çimen yapmaktansa parke döşeyelim” deselerdi ne olacaktı? Ben söyleyeyim: CHP’li bir Belediye Meclis Üyesinin evinin önünden Sefere başladığı gibi Torbalı Belediyesi parke döşeme işi Çakallar – Düverlik arasından tamda sözü geçen Çifte Villalar’ın önünden başlardı… Somut iddialar dillendirelim biraz! Koruluk Kafe ile aynı taşlarla cephe kaplaması yapılan, aynı taş ustalarına yaptırılan vilların sahipleri bizlere bu ustaların ve taşı aldıkları firmanın (Bayındır olması lazım) faturalarını ibraz edecekler mi? Yoksa Koruluk Kafe’nin yanında bunlarda aradan çıkarıldı mı? Belediyeye bu taşların m2’si kaç paradan, Çifte Villalara kaç paradan alındı? Ustalar işçilikleri Koruluk Kafede kaç paradan, Çifte Villarda kaç paradan işledi?

Balık baştan kokar” diye atalar sözümüz var. Başı ihalecilerin muhasebesini tutan, ilçedeki bir emlakçının arabasına binen Balıkların kuyruğuyla neler yapabileceğini gördük… Siz onları çok iyi bilirsiniz. Çimen üstünde yürür, suda yüzen Balık gibi iz bırakmazlar. Ama onların bir hesabı varsa, Kıyamet Gününün Sahibininde bir hesabı var. Bekliyorum! Çünkü bunlar usulsüz iş yapmayı bildikleri kadar, birde gazetecilere dava açmayı ve suç duyurusunda bulundurmayı çok iyi bilirler…
Burada şunuda belirtmeden geçemeyeceğim ki Ramazan İsmail Uygur'un tekrar aday gösterileceğine dair Torbalı CHP teşkilatında bazı tereddütler var. Mehmet Kurt'un inisiyatif kullanarak, astına sormadan böyle büyük bir görevden alam veya görev değişikliğine gitmesini ben böyle yorumluyorum. Sayın İsmail Uygur'un neden tekrar aday gösterilmeyeceğini bknz.
http://cenksarigol.blogspot.com/2008/11/ismail-uygur-ve-sedat-uzunbay-kal.html önceki yazılarımızda detaylı aktarmıştık. Bunlar bizim tespitlerimiz olmakla beraber, temennilerimiz değildir. Fakat ilçe örgütü baskısı ve vekil bıraktığı meclis üyelerinin bile Uygur'a sormadan yıllardır gözdesi konumunda toz kondurmadığı bürokratlarını tek kelimeyle görevden alması bize tespitlerimizin ne kadar haklı olduğunu güçlü şekilde hissettiriyor. bknz; http://cenksarigol.blogspot.com/2008/11/aziz-uygur-uzunbypas.html Önümüzdeki günlerde Torbalı CHP İlçe Örgütü içinde Ramazan İsmail Uygur muhalifleri daha gür sesle muhalefet etmeye başlayacaktır. Anlıyacağınız CHP Torbalıda hareketli günler çok yakın... Hele İsmail Uygur göreve dönünce kendisine sorulmadan yapılan tasarruftan dolayı, Balık'ları eski havuzuna koyarsa szi görün çatlağı. Eğer Uygur, Mehmet Kurt'un ilçe örgütü baskısıyla yaptığı bu görev değişikliklerini yok sayarsa ve KURT ile CHP Torbalı teşkilatından ses çıkmazsa BİAT kültürü neymiş herkes görmüş olur. Ben basılmış çimenlerin tekrar doğrulabileceğine ihtimal vermiyorum. Lakin Uygur'un boşluğundan istifayla akvaryumundan alınan BALIKları tekrar eski sunni ortamında beslemeye alacağını düşünüyorum. Akvaryumun suyunu ortak kullanmıyorlarsa başka! Sayın Ramazan İsmail Uygur 'İLYAda Destanı"nı okumasa bile, 'YUSUF Masalı"nı muhakkak okumaya devam edeceğini kestirmek için elimde tam kanıtlanmamış doneler var!


Cenk SARIGÖL

37 yorum:

  1. bence her balık kokmaz bazı balıklar salamura gibi olur. kapağını açmadıkça koku vermezler. Torbalı adına üzülüyorum. bu insanlara bunca yıl nasıl göz yumuldu anlamıyorum...

    YanıtlaSil
  2. ne diyeceğimi bilemiyorum. bunların arkasında kirli işler ve maddiyat döndüğünü düşünmek istemiyorum. Torbalımıza yakışmıyor bunlar.

    YanıtlaSil
  3. Balık ve Çimen ne güzel film adı olur ama... Filler ve Çimenler vardı güzel filmdi. yönetmen yatağa düşünce filmin devamını çekemedilermi ne?

    YanıtlaSil
  4. İsmail Uygur gibi çalışkan bir belediye başkanını CHP'nin harcayabileceğini sanmmıyorum. Hatalı insanları temizleyip, İsmail Uygur yoluna devam eder. tersini düşünenler avuçunu yalasın. işlerin yarım kalmaması, icraatların devam etmesi için Uygurla yola devam. yinede belediye kaynaklarını ufak menfaatine bile kullananların görevden alınması güzel. başkana acil şifalar diliyorum. o bize lazım. hırsızlar lazım değil. uygur torbalıyı güzelleştirdi. hırsızlar ayıklanınca daha çok iş yapacaktır.
    Ali Çoban

    YanıtlaSil
  5. Ali Çoban isimli yorumcu İsmail Uygur nasıl başarılı oldu? sizin başarı kriteriniz nedir? Torbalının köyleri bile parke taşı döşendi. 2 caddeye parke taşı döşemek çalışmakmış. yıktığı yerler yaptıklarından fazla olan belediye başkanı nasıl çalışkan olur? merak etmeyin yakında seçim var halkımız çalışmayı gösterecek size. sırtımızda su çektire çektire fıtık olduk. ortaçağa dönderdiniz güzelim torbalıyı. sonrada çalışmaktan bahsediyorsunuz. tabi tabi bende tirilyonluk villa yapsam çalışmış olurum demi.
    M.Ufuk Çakmak

    YanıtlaSil
  6. Siz birbirinizi yemeye devam edin. zafer MHP ve birlik hareketinin olacak. hizmeti, vatan sevmeyi, ülkeye sahip çıkmayı herkes görecek.
    Murat Aydın

    YanıtlaSil
  7. Cenk sarıgölün ismail uygura karşı olduğunu biliyoruz. yazılarını saysak yüz eleştiriyor bir övüyor. onun değiyle olsa uygur seçilemezdi bile. hep yaptığı gibi gene asılsız eleştirmiş. yazdıklarına baksan yüz taneden biri doğrudur. bakalım bu mesajı yayınlayacakmı?
    Kundi

    YanıtlaSil
  8. Kundimisin nesin. ismini açıkca yazsana. işte bak yayınlanmış. ben olsam yayınlamazdım ismini yazmayan adamı. alkolik siroz bir adamın peşinden koşmaya bıkmadınızmı? kocaman profosör olmuş doktorlar siroz diyor. adam ben siraz değilim diye yalan söylüyor. bence yalancı. doktora inanırsam alkolik siroz. ona inanırsam doktor yalancı. hangisine inanalım. ortada yalancı çok.

    YanıtlaSil
  9. ismail uygur başarılı diyenlere katılıyorum. villa dikmekte, heykel dikmekte, yıkmakta, deve güreştirmekte, arkadaşlarına yer yapmakta çok başarılı. villa yapanları mehmet kurt görevden aldı. ismail uygur bilmiyormudu villaları. gidip orda oturmuş. mangal yapmış. tüm çakallar biliyor. yarın göreve geri alırsa şaşırmam.

    YanıtlaSil
  10. Cenk Sarıgöl'ün tespitlerine katılıyorum. Ancak bir noktada görüşümü özellikle ifade etmek isterim. Bugün Torbalı'daki yerel basına yansıyan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Söyler'in konuyla alakalı bir açıklaması vardı. Ne diyordu Söyler; "Bu göstermelik bir görevden almadır. CHP'li Torbalı Belediyesi bir yolsuzluk denizi haline gelmiştir. Denizden bir balık tutup çekmekle denizde balık tükenmez. Belediyede balık çok..." Hüseyin Söyler'in bu açıklamasında bahsettikleri ilçemizde yaşayan CHP'li arkadaşların da tasdik ettiği sözler. Evet arkadaşlar. Yolsuzluk iddiaları artık iyice ayyuka çıkmıştır. Torbalı çok farklı-yeni bir sürece giriyor. Yeni dosyalar açılacak, gündem sarsılacak. Bunları yaşayarak göreceğiz. Ne diyoruz her zaman; MAZLUMUN AHI, İNDİRİR ŞAHI...

    ÖMER GÜNAYDIN

    YanıtlaSil
  11. Sayın Ömer Günaydın çok doğru sözleri aktarmış. akp ilçe başkanı hüseyin beyin sözlerini aktarmış. o sözlerde hüseyin bey villalar dikileli çok oldu diyor. yenimi gördüler diyor. ismail uygurda oraya gitti hava almaya diyor. hüseyin bey madem bunu biliyor neden daha önce açıklamadınız. gazetelerimi beklediniz. ismail uygurun hastaneye yatmasınımı? yolsuzlukları siz ispat edevceksiniz. bizim adımıza bunu yapmak zorundasınız. muhalefetin görevi budur. gazeteler yazınca üstüne atmanaklan olmaz efendi. halk olarak biz çok şeyin farkındayız. sizden bunları ortaya sermenizi bekliyoruz. ortaya çıkınca şakımak kolay. villaları biliyoduk. belediyeyi alınca bunlarda bize ses çıkarmasın dediniz. ondan gazetede çıkana kadar susutunuz demek. öyle düşünesi geliyo insanın.

    YanıtlaSil
  12. bir süre önce kocaelinden torbalıdaki bır arkadaşımı ziyarete gelmiştim.bana torbalının her yerini gezdirmişti.balık bastan kokarmı veya sımdı nasıl bır koku var bılmem ama o zaman burnuma gelen kotü bir balık kokusu vardı...

    YanıtlaSil
  13. Mustafa acar isimli yorumcu şimdi ne sölüyorsun. hüseyin söyler suçlumu* ne güzel be. biri belediye işçisini menfatine kulndırsın. öteki sölemedi deyne suçlu olsun. nasredin hoca fıkrası gibi. hırsızın hiç kabati yok. memlkete bak. torbalıyı haksızın güçlü olduğu yere çevirdiniz. bravo diyorum.

    YanıtlaSil
  14. Ayrancıların bu yönetim kafasının eline geçecek olmasına üzülüyorum. vatandaşın parasıyla maaş alıyorlar. hizmeti kendilerine yaptırıyorlar. köpek kulübesiymiş. siz yolsuzluğu taşıttınız belediye işçilerine. ahlaksızlığınızı yüklediniz belediye motoruna. yüzsüzlüğünüzü açıkladınız gazetelere. bizi aptal yerine koymaya kalktınız cevaplarınızla. fotoğraflarda görülüyor. kır kahvesi ve çifte villaların taşları aynı. haram zıkım olsun hepinize. ismail uygurunda bunlardan haberi var deniyor. oraya gidiyormuş sık sık. öyleyse ona iki kere yazıklar olsun.

    YanıtlaSil
  15. bizim balıklar baştan değil kıçtan kokmaya başladı. başa kalsa kokacağı yoktu. bunların ağları çok geniş. hususen İstavrit'e Uygun ağ bulmak zor. o ağlarla balina olunca yakalayabilirsin balığı. küçük. orta. büyük balıklar ne olacak. onlarında balina olmasınımı bekleyecez. hem balina olmuş, şişmiş büyümüş balıklar zıpkınlan avlanır. arada bir mehmet kurt zıpkını olcak. yoksa bunların karnı, ağı geniş. gidip uturmuşlar bide fenni işler kolu öğrencilerinin çimenlerinde.

    YanıtlaSil
  16. "içki bütün kötülüklerin anasıdır" Hadisi şerif. hazreti Muhammet Mustafa

    YanıtlaSil
  17. siz akpliler herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz. takiyyeciler. din istismarcıları. ismail uygur artık içkiyi bıraktığını söyledi. haca gidecek. sizin avukat olsa gazetelere hacı kıyafetiyle reklam verirdi. dini siyasete alet ederdi. avukatta haksızların avukatlığını yapmıyormu. onları savunmuyormu. insanları boşuyor. icraya gidiyor. ağlatıyor. yazık size. doymadınız dini siyasete alet etmeye.

    YanıtlaSil
  18. Atatürkçü Çap..sız! rumuzlu yorum yazan. siz önce kendinize bakın. doymadınız Atatürk'ü siyasetinize alet etmeye. siz istismarcı, Atatürk düşmanı, kemalist takiyyeçisiniz. Atatürkün yanına kendinle karısının heykelini kim yaptırdı benmi? bundan iyi atatürk istismarı olurmuydu. takiyyeci arıyorsanız gidin profların söylediklerine yalan diyenlerin yüzüne bakın. görevini kendi menfatine kullananları koruyanlara bakın. en büyük Atatürkçülük dürüstlüktür. doğruluktur. vatandaşına hizmet etmektir. size ne diyim daha. heykellerin kafalarıda taş oluyordu.

    YanıtlaSil
  19. çapaklı boşver bunları. atatürkü kendi çıkarlarına alet edenler. bana ne ya neysen nesin sen önce hizmet etmeyi öğren. git evinde bişeyci ol. seçildinse hizmet et. neci olduğundan bana ne. herkes adam olsun görevini yapsın. hizmet olmayınca ideolojiye sığınıyorlar.

    YanıtlaSil
  20. ahtapot gibi iliğimizi emiyorlar. heryerde kaderimiz aynı. sanki başka yere gitsen gene değişmez. kimine villa düşer. bize çadır bile vermezler. kendilerişne ballı börek bize civili döşek. acaba kendi sarılık. doktorları içkiye bağlı siroz teşhisi konuşlan kişi varya. ona doktorlar. havadar yerde villalarda otur demişmidir. çakallarda toplanıyorlar demek. toplu yaşamı seven canlılardır bu tipler. toplanıyor. eylem planı yapıyorlardır. orda.

    YanıtlaSil
  21. ismail uygur çalışkan belediye başkanı. hasan karatokludan sonra çok işler yaptı. karatoklu 10 yıl ne yaptı? sayın cenk sarıgöl bunu daha önce siz yazdınız. bir hamam. gariban pazarcıdan aldığıyla pazar yeri. bide ağaçları önceden dikilmiş ağaç altı düzenlemesi koruluk. biraz insaflı olun. yüzma havuzu. yeni meydan. sokaklara kilit taşı. kır kahvesi. belediyeye alınan araçlar. pamuk toplama makinesi. yeni otogar. belediye garajı. tren yolu boyu vs.

    YanıtlaSil
  22. yıkıldı torbalı uygurun çalışmalarından yıkıldı. yıkıldı. ihya oldu birileri uygurun çalışmalrından ihya oldu. villaraı oldu. şirketleri oldu. esnaftılar botanikçi oldular. kaynakçıdılar çevre düzenleme ihalesi sahibi oldular. çok yaşa uygur çok yaşa. sağol varol. eksik olma. balıklarınla. çimenlerinle başımızda kal. yıkılsın ortalık seninle. sökülsün ağaçlar. halanın torunları belediyeye girsin. kazıklar bize.

    YanıtlaSil
  23. Cenk Bey ne kadar haklı olduğunuz 3-5 günde ortaya çıktı. Balık akvaryuma döndürüldü. lütfen bize açıklayın bu Balık sevgisi nerden geliyor. aralarında ne gibi bağlantı var. balık ne biliyorda akvaryumda beslenmeye devam etmesine izin veriliyor.

    YanıtlaSil
  24. birincisi o villalarda kuyu falan yok kaç defa gidip gördünüz? köy meydanından su çekildi ama abonelik alınaak bahçede su saati var!! torbalı susuzluğu yaşarken villa sahipleride aynı sıkıntıyı çekiyordu!! bir iş yapacaksanız adam gibi yapın böyle gazetecilik olmaz!! birileri pirim yapıyor bu insanların üzerinden ama yerel seçimlerin sonunda sandıklardan gelen açıklamalr sonunda görücem o naza boncuğu gönderenleri...ben 17 yaşındayım gerçekleri ben görebiliyorsam size yazıklar olsun..şerefsiz dediğiniz insanlara çamur atarak en büyük şerefsizliği siz yapıyorsunuz!!!!!

    YanıtlaSil
  25. Balık Kızı Cuma'yı bekle bak neler yazacam bu yazdıklarından yola çıkarak? Eğer bizi kastederek söylüyorsanız bu yazının neresinde kime "şerefsiz" dediğimizi bi zahmet gösterin. mamafiğ siz "bunlara bu kelime yakışır" kanaati taşıyorsanız o başka!

    Cenk SARIGÖL

    YanıtlaSil
  26. bence sayın mehmet kurt hemen chp den istifa etmeli çünkü ismail uygur yusuf balık ı görevine maalesef iade etmiş yazık çok yazık

    YanıtlaSil
  27. herşey bir yana bana daha doğrusu bu sayfayı takip eden insanlara o villalarda kuyu olduğunu ispatlayabilir misinz??

    YanıtlaSil
  28. Devletin malını kendi çıkarı için kullanmak en kötü şeydir. Olay en kısa sürede açıklığa çıkarılmalıdır. bizim paramızla birisi kendine villa değil ev bile yapamaz. konuya açıklık getişrilmelidir. hatası olanlar cezasını çekmelidir. Torbalı Belediyesi kimsenin babasının çiftliği değil. olmamalıdır.

    YanıtlaSil
  29. ben bu yazı içeriğinde hakkaten "şerefsiz" diye bir şey yazıldını görmedim. isimsiz yorum yazan biri "villalarda kuyu yok. kaç defa gidip gördünüz" demiş. valla çağırsalar gideriz. halka açık mekanmı orası. Kır kahvesiş gibi. aynı malzemeyle yapılmış. belki herkes elini kolunu sallayaraktan gidebilir. o zaman köpek kulübesini neden yapıyorlar. halk gidecekse çoluk çocuk var. sakıncalı. bide bu yorumu yazan arkadaş. neden işsmini yazmadın. sen çok mu gittin oraya o kadar biliyorsun avlusnda nevar ne yok diyene.

    YanıtlaSil
  30. Fotoğraflardan birinde villa önünde güzel çimler görünüyor. pompa olmazmıheç. kuyu açılmasa çeşme suyu yetişirmi o çimleri büyütmeye. hemde yazın. görmeden inanmam. çağırsalar bende giderim. ohh suyundanda manzaraya bak. belediye memuru maşıyla yapmışlar bunu bide. biz 20 senedir memuruz. koperatif hisssi alamadık. millet villa dikiyor. şimdi torbalı belediyesinde memur olmak varmış arkadaş.

    YanıtlaSil
  31. angaradan kulaktan dolma haberler köşeler yazmak yalan yanlış kara sürmek kolay gelde tepeköyde yaz bırak ordaki işi gel hadi tüm tepeköy seni okuyor cenk sarığol yazsada biz okusak siz ordan ancak yandaşlarınızın anlatıklarını bilirsiniz neden tepeköyde iş bulamadınızda yazılarızdan belli oluyor angaraya kadar yolaldınız.sizi tepeköyde iş bulup çaışmanızı istiyoruz

    YanıtlaSil
  32. işinize gelen yorumlara onay verin sizi gidi sizi

    YanıtlaSil
  33. Değerli okurlarım bugüne kadar onaylamadığım hiçbir yorum bulunmamaktadır. Hatta isimsiz -adsız yorum yazan kişi ve kişilik yorumlarını bile yayınlamaktan imtina etmedim. Yorumlar onaylandıktan sonra yayına alınmaktadır. Fakat bizim onaylamadığımız yorum yok. Çok ağır hakaret içeren yorum bugüne kadar gelmedi. Zaten o tür yorumlar Em. Bilişim Suçları tarafından öpülür... Elbette yorumlarının altına yada üstüne ismini çekinmeden yerleştiren özgüveni yüksek okuyucularımız ve şahsi bana yada başkasına hakaretamiz saldıran değil, yazı içeriği konusunda eleştiri getirenler kalitelerini ortaya koymaktadırlar.

    YanıtlaSil
  34. insanların birbirine gebelikleri varki bu tazr şeylere göz yumuluyor. suç üstü yakalanıyorlar; bakan vekili görevden alıyor, başkanı gelip sorun yok diyip göreve iade ediyor... danışıklı dövüşmü nedir, anlayamadık. artık bi temiz eller gerekli, geç bile kalındı.....

    Sade Vatandaş

    YanıtlaSil
  35. önceki yorumları yeni okuyorum. çok üzüldüğüm bi yorumu gördüm;
    kardeşimizin birisi demişki;
    "TORBALI SUSUZLUĞU YAŞARKEN , VİLLA SAHİPLERİDE AYNI SIKINTIYI ÇEKİYORDU" !!!!
    hakkaten büyük sıkıntı çekmiş fıkaralar... vah vah..bak işte buna oturup dertlenilir. e yokmuymuş bi su tankeri çekiverselerdi villaların önüne( şey pardon köyevi diycektim)...

    YanıtlaSil
  36. ayrıca şahsen ben gurur duydum, cenk kardeşimle...angaralara kadar gidip orada meslek ifşa etmek, her babayiğidin harcı değildir. bi kere eğer iyi bi işiniz ve buna bağlı olarak iyi bi kazancınız yoksa, ankarada zor geçinirsiniz. demek kardeşimiz başarılı bi şekilde işini sürdürüyorki kabına sığamamış ve ankaraya kadar yol almış
    öte yandan , bu adam, ankaradan duyduklarıyla bukadar doğruyu yazabiliyorsa, bence konu mankenleri şapkasını çıkarıp önüne koysunlar ve şu sözü aklına getirsinler; "yazana değil YAZDIRANA BAKICAKSIN".demekki Torbalı bile bu yükü kaldıramamış, sınırları zorlamış yaşananlar...Oysa ki hala birileri 3 maymunu oynamaya devam ediyor.

    sade vatandaş

    YanıtlaSil
  37. mehmet kurt'u bu davranışından dolayı kutluyorum fakat bir akp li olarak balık qörevden alındıktan sonra tekrar görevine getirilmesini bir ahlaki ayıp olarak yorumluyorum chp ye daha çok sayın kurt lazım.

    YanıtlaSil

İnsanlık konuşma ve yazıyla yani iletişimle birlikte teknolojik gelişim sağlayabilmişlerdir. Medeniyet ise bu hasletleri hoşgörü, sevgi ve ahlaklı kullanmakla olur.