29 Mart 2008

Ah O Kelle..!

Başlıkta ‘KAFA’ yerine ‘Kelle’ kelimesini bilerek kullandım. Çünkü kafanın içinde bir şeyler olması muhtemeldir. Kelle ise içindekiyle birlikte sadece çorba olur! Hele paçayla bnirleşince; ‘dadından yinmez!’ Sevgili, saygılı, uluğ, büyük Anayasa Mahkememiz AKP için kapatma davası açmış. Hayırlı olsun… Ne mutlu AKP’ye ki böyle devlet kurumları var. Seçimlerden önce e-muhtıra verirler, yargısı, YÖK’ü ‘HÖK’ yapar. Bir şey değişmeyecek görülüyor. Ülkede tek başına iktidar olan ve kapatılma gerekçesi sunulan konu ‘BAŞÖRTÜSÜ’ diye ileri sürülen bir parti AK. Benim merak ettiğim acaba MHP için bir teklifleri olacak mı Sayın Anayasa Savcımızın?

Şanlı sosyal demokratlarımız ise Hindistan yollarında yeterli koyulukta kına tedarik etmek için. “Oh iyi oldu siz de rahat dursaydınız.” makamına kurulmuş vaziyetteler. Tatlı su kurnazları ya da başka biri deyişiyle ‘tatlı su sosyalistleri’ (Levent Solbaş’ın tabiriyle) 3 maymunu oynamaktalar.

Siyasi olarak yıllardır bir adım ileri gidememiş sol kafalar (veya kendini öyle sananlar) başarıyı kendi çabalarının, planlarının, projelerinin karşılığı olarak beklemek yerine önlerindekinin başarısızlığını beklemeye ayarlamışlar. Öyle rölanti ve düşük vitesli bir anlayış ki sergiledikleri, öne geçmek için daha fazla çalışıp proje üretmek, iş yapmak yerine önlerindekinin ayağının kaymasını bekliyorlar. Buna ancak YAZIKLAR OLSUN denilir!Tüm bunlar olurken keşke bu bekleyişleri içinde biraz akıl, mantık, diyalektik barındırsa ki namümkün. Hadi geleceğe yönelik akıl yürütme, plan yapma, sonuç çıkarma, değerlendirme yapamıyorsunuz (Ertan Ünver de size bir şey öğretememiş!) ya insan, olanlardan, yaşadıklarından ders almaz mı? Demek ki yaşadıklarından ibret vesikası oluşturmak bile belli zekâ ve donanım gerektiriyor. Gel de bunu CHP’ye anlat… Global Ekonomik Kriz dalgası yavaş yavaş ülkemiz karasularına vurmaya başladı. Zaten kötü yönetimin ve plansızlığın meydana getirdiği cari açık SOS vermekteydi. Başörtüsü konusunu elinde bulan AKP işe balıklama daldı ve çözmek yerine çetrefilleştirmek için de eli hiç durmadı. Karşı tarafın yasakçı, meclis iradesi tanımaz jakoben, faşizan laikçi, fanatiklerin ise yazmaya bile değmez niyetleri var.

Ekonomik kriz beklentileri ile uykuları kaçan Ekonomi Kurmaylarının ve başlarının artık derin bir OH! çektikten sonra güzel uykulara daldıklarından eminim. Ne büyük şans ama tam zokaya gelirken birileri ellerine yeni yem verdiler. Faşizan, jakoben kafalar, bu ülkeyi ebedmüddet AKP yönetsin istiyor! AKP kapanırsa kendini iktidar olacak sanan tenekeler varken elbette Erdoğan ekibi hükümet treninden hiç inmez. Zurnalar, tokmak vurmakla davul susmadığı gibi sizin borunuz da ötmez, makam da tutmaz, sesi de duyulmaz. Bir kere sadece davula tokmak vurmaya çalışırsanız elinizdeki zurnadan sadece zırt sesi çıkar. Eh davulun istediği zaten tokmak… Örnek daha fazla içinden çıkılmaz olmadan konuya dönelim. Şimdi erken seçim olsa AKP veya türevi parti en az %60 ile gelir. Bu arada yazık olur SP’nin %2’si ve MHP’nin %14’üne… Aslan Sosyal Demokratlar mı? Ha onlar ağustos ayında Konya Ovası’na bakır kap içinde bırakılmış süzme tereyağı hâllerine devam…

Siyaseti ya adam gibi yaparsın ya da gider kendine bir “Babayasa Mahkemesi” kurarsın bari ismin belli olur! Gerçi ona da mukayese, muhakeme ve vicdan lazım. Lakin burası Türkiye sandık harici her yerde olabilirsiniz…

Cenk SARIGÖL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnsanlık konuşma ve yazıyla yani iletişimle birlikte teknolojik gelişim sağlayabilmişlerdir. Medeniyet ise bu hasletleri hoşgörü, sevgi ve ahlaklı kullanmakla olur.