4 Haziran 2010

Halkı Aptal Yerine Koymak
İzmir ili, Torbalı ilçesi, Taşkesik Köyü'ne çöp getirme konusunda CHP idarelerinin türdeşleri ile nasıl bir uyum içinde çalıştıklarını görmek partileri adına sevindirici halkımız adına elem vericidir. Halkı aptal yerine koyarak, kandırmaya, yalan söylemeye bile bu kadar teveccüh etmeleri siyaset düzeyini ve dürüst siyaset anlayışlarını fazlasıyla göstermektedir! Kuzeyi Yazıbaşı, Ayrancılar, Pancar semtleri ve Kemalpaşa yolu sanayi ve fabrikalarca kapatılmış, Güneydoğusunda Çaybaşı, Subaşı semtleri aynı, batıda ise Torbalı Organize Sanayi Bölgesi ile yine aynı olacak Torbalı ilçesinin nefes alması için bir tek doğusu (Taşkesik Köyü, Arslanlar Köyü) ve güneyi (Sağlık Köyü) kalmıştı. Orayıda çöplükle şenlendirip, rahata ererler artık!

Halk Partisi (chp) ama içinde, icraatında halk yok maalesef... Torbalı İlçesine çöplük getiriyorsun ve bunu o yörede yaşayan insanlara sorma gereği duymuyorsun. Bilgilendirme toplantısı yapacaksın ama değil, çevre köy muhtarlarından ne (Taşkesik Köyü) İsmail Çakaroğlu ne (Havuzbaşı Köyü) Arap Güven nede (Arslanlar Köyü) Osman Kurtul’a haber verilmeden bilgilkendirme toplantısı yapmaya kalktılar. Halksız halkçılık böyle oluyor demek ki!

İzmir - Torbalı gazetelerimizin bazı internet sitelerinde haber tarihleri yazmadığı için (çok zor bişey olmalı!) ne zaman bu yalan, esef veriçi açıklama Sayın Chp Torbalı İlçe Başkanı Faruk Akpınar tarafından yapıdı bilemedim. CHP Torbalı İlçe Başkanı,
Çevre ve Orman Bakanlığı nereyi gösterirse Büyükşehir Belediyesi çöpü oraya dökmek zorundadır. Çöp konusunda en büyük görev AK Parti Torbalı İlçe Teşkilatına düşüyor. Bakanlığı ikna edip çöpün Kaynaklar’a dökülmesini sağlamalıdırlar. Bizim elimizden bir şey gelmez. Şimdiye kadar konuşmadık, siyaset yapmak isteseydik bu işin başında çıkar konuşur, polemiğe girerdik. Siyaset bırakılır, işin hizmet tarafına yönelinirse bu iş kendiliğinden çözülür. Çöpün siyaseti olmaz.
Aziz Kocaoğlu, Ramazan İsmail Uygur, şahsım
(Faruk Akpınar) ve CHP’liler çöpün Torbalı’ya gelmesi taraftarı olmadığımızı her platformda beyan etmişizdir. Buca Kaynaklar’daki çöp alanı depolamaya müsait değil, ancak yakmak için tesis kurulabilir. Çünkü alan bin 200 dönümlük bir yer. Küçük olduğu için depolama yapılamaz. Ancak yakma tesisi olarak kullanılabilir.
Ancak Çevre ve Orman Bakanlığı yakma maliyetinin yüksek olmasından dolayı, depolamaya daha sıcak bakıyor. Bunun için de en uygun yer olarak bakanlık, Taşkesik Köyü’nü belirledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Taşkesik Köyü’ne kurulacak olan bir tesisi istemiyor, çünkü kamyonlar İzmir merkezden geliş ve gidişlerinde Büyükşehir’e çok masraf çıkaracak. Büyükşehir için en uygun yer Kaynaklar bölgesi. Ancak dediğim gibi bakanlık nereyi gösterirse, Büyükşehir Belediyesi çöpü oraya dökmek zorundadır. Şimdi Torbalı AK Parti’ye düşen görev Çevre ve Orman Bakanlığı’nı ikna etmektir. Gerekli ödenekler aktarılıp Buca Kaynaklar’a yakma tesisinin kurulması sağlanmalıdır. Bundan sonra hepimize, özellikle AK Parti Torbalı İlçe Teşkilatına düşen görev, bakanlığı bu kararından vazgeçirmektir. Suçlu aramaktan vazgeçsinler, siyaset yapmayalım ve hizmet üretelim. ÇED raporu onaylanmadan bir an önce harekete geçilmelidir. Torbalı AK Parti, bakanlığı ikna edemezse İzmir (Chp'li) Büyükşehir Belediyesi istemeye istemeye çöpü Taşkesik Köyüne dökmek zorunda kalacak. Bakanlığın bir başka düşüncesi de, depolama sırasında çıkacak metan gazından elektrik enerjisi üretip ekonomiye katkı sağlamak. Aziz Kocaoğlu ile yaptığımız toplantıda kendisi bize kesinlikle çevreye herhangi bir kötü koku yayılmayacağını, yeraltı sularının kirlenmeyeceğinin sözünü verdi. Torbalı’yı sevdiğini ısrarla beyan etti. Çöp konusunda CHP’den açıklama gelmedi diye konuşanlar oldu. Ancak şimdiye kadar beklememizin sebebi kamuoyunu yanlış bilgilendirmemekti. Geçtiğimiz günlerde Kır Kahvesi’nde toplantı yaptık. Konuyu en ince ayrıntısına kadar öğrendik. Ancak şimdiye kadar bilgisi olmayanlar konuyla ilgili yorum yaptı. ‘Günlük 600 araç gelecek, 3 bin 200 ton çöp dökülecek’ deniliyor. Hiçbirinin de gerçekle uzaktan yakından alakası bile yok. Eğer tesis buraya kurulursa günlük 90 ile 100 araç arasında çöp gelecek. Bunun yanı sıra çöpler sularını akıtarak değil, daha önceden preslenmiş vaziyette gelecek. Taşkesik’e kurulacak olan alan Bayındır sınırında. Yani çöpten Bayındır da etkilenmiş oluyor. Bayındır Belediyesi de hükümet ile aynı partiye mensup. AK Parti Torbalı İlçe Teşkilatı ile Bayındır Belediyesi birlikte hareket etsin ve Çevre ve Orman Bakanlığını ikna etsinler. Biz de elimizden gelen yardımı yaparız. Yarın Başbakan Bayındır’a geliyor, kendisine konuyu iletsinler, bakanlığa bir talim vererek işi çözsün.

diye içinde bolca yalan olan açıklamalarda bulunmuş gazeteye...Şimdi bu açıklamaya bakıp, birçok sonuç çıkarılabilir Sayın Faruk Akpınar için;
1- Kendisi siyasi çıkar için uzman yalan makinesi olarak çalışıyor!
2-Faruk Akpınar, parti menfaatini (şahsi menfaat yoktur sanırım) ilçe, bölge ve hemşehrilerinin haklarının üstünde tutmaktadır!
3- Hiçbirşey bilmediği, cahili olduğu bir konuda halkı yanıltmak için öne sürülmüş Fransız piyadesidir!
4- Çok kurnaz ve deneyimli bişr politikacı olarak, suçu başkasının üzerine atarak, partisinin ilçede zayıflamasının önüne geçmeye çalışmaktadır!
5- ‘Ağzım var. O halde bende konuşurum’ havasında açıklama yapıyor!
6- Halkı gerizekalı, ebleh, aptal sandığı için tutarsız, yalan açıklamayla yatıştırma telaşındadır!
7- Çöplük ve çöpçülük konusunda master derecesinde bilgili, görgülüdür. Eline su dökemez, sözünün üstüne çöp kondurulmaz! Vb.

Bu açıklamasında sadece ama sadece ilk cümlesi olan, “Çevre ve Orman Bakanlığı nereyi gösterirse Büyükşehir Belediyesi çöpü oraya dökmek zorundadır... Çevre ve Orman Bakanlığı yakma maliyetinin yüksek olmasından dolayı, depolamaya daha sıcak bakıyor. Bunun için de en uygun yer olarak bakanlık, Taşkesik Köyü’nü belirledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Taşkesik Köyü’ne kurulacak olan bir tesisi istemiyor, Büyükşehir için en uygun yer Kaynaklar bölgesi. Ancak dediğim gibi bakanlık nereyi gösterirse, Büyükşehir Belediyesi çöpü oraya dökmek zorundadır.” sözünü kanıtlasın.
Yalancı olmadığını ispat etsin ve ben bunun üzerine “ben yalancıyım, ben yalancıyım” diye başlık atıp, resmimi koyup, altınada 100 defa yazıp, köşe yazısı diye yayınlayacağım gazetelerde, http://cenksarigol.blogspot.com adresli blog’umda ve yazdığım diğer yerlerde... Söylediğinizi kanıtlayın yoksa bundan sonra sizin adınız geçen her köşe yazısında isminizin başına “Yalancı Torbalı CHP İlçe Başkanı” ibaresini yerleştireceğim.Bilginiz olsun diye yazayım;
-İzmir Büyükşehir Harmandalı Çöplüğünü kapatmak için 2004 yılında (çöplüğün kapatılması bile kaç yıl sürüyor görün) çalışmalara başladı. Eylül 2007 yılında birçok yer gibi İzmir İli, Torbalı ilçesi, Taşkesik Köyünde L18-c-05-d ve L18-c-10a paftalarına Çöplük kurmak için başvurdu. Fakat ilk aşama tetkiklerini geçmelerine rağmen proje bir mühlet rafa kaldırıldı. Bir yıl kadar sonra 2008 sonbaharında Çevre ve Orman Bakanlığına 2006/12 genelgesi çerçevesinde ormanlık alandan 820000m2’lik arazi için “Ön İzin Taahhaüt Senedi” imzaladılar. Bu husus 30/10/2008 tarihinde Mahalli Çevre Kurulu’nda görüşüldü.
-Çöplük alanı Havuzbaşı Köyüne 2.5 km, Taşkesik Köyüne 1.5 km ve Taşkesik İçme suyu depo ve pompasına sadece 600 m. kadar mesafededir. Çöplük için seçilen alanda çevre köylülerde bilirki, kışın su kaynar ve baharın ortasına kadar bu sürer...
-Çöplük zararsız bişeyse lütfen çok savunanlar Subaşı Ovasındaki arazilerinden birisini hibe etsin. Hem böylece Subaşılılarda çöplüğün aktif olmasıyla 2-3 yıl beklemelerine gerek kalmadan hemen nasiplenirler koku, naylon poşet, içme suyu kirliliğinden...

Not; Bir sonraki yazımda yukardaki Akanyalan açıklamasındaki cahillik örneklerini ve yalanları tek tek ele alacağım. Bununla birlikte 05 Haziran 2010 günü Torbalı İlçe Başkanlarımız İsrail’i protesto etmişler. Bu konuda Chp Torbalı ilçe Başkanı Faruk Akpınarı tebrik ediyorum. İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Torbalıya çöplük gelmesi için ikna turuna çıktığı ve basın temsilcilerini çöplük alanında ağırladığı gün, siyasi bir manevra ve ustalıkla, sağ siyasetin Kudüs – Filistin duyarlılıklarını ve basiretsizliklerini ne güzel kullanmış! Diğer ilçe başkanları “maymuna bakın” yemini bu sefer “Kahrolsun Siyonizm” diye yutarken, başlarından aşağı çöp düküldüğünü anladılar mı acaba? Yoksa Çöplüğün tozlu yollarında kara suratlı, kaba, elleri nasırlı, ter kokan, yaban şiveli, öfkeli, köylülerle sıcakta birlik olup, destek çıkmaktansa, belediye binasının gölgesinde “İsrailde Katil ama değil mi?” açıklamaları yapmak kolaylarına mı geldi? Çevre katlediliyor beyler, çevre... İsrail’i birgün sonra telin etseniz ne olurdu ki?
Cenk SARIGÖL

1 yorum:

  1. çöplük çokgüzel ve zararsız bişeyse ne gerek var izmir merkezden bu kadar uzak yere kurmaya. gitsinler bucaya kursunlar, kaynaklara kursunlar. maliyet düşer hem. en çokta ilçelerine çöp yığılacakken sesi çıkmayan uygur'a kızıyorum. akpınar zaten şakşakçılığını belli etti. konyaya gitsin o.

    YanıtlaSil

İnsanlık konuşma ve yazıyla yani iletişimle birlikte teknolojik gelişim sağlayabilmişlerdir. Medeniyet ise bu hasletleri hoşgörü, sevgi ve ahlaklı kullanmakla olur.