11 Temmuz 2008

ER (asker) GENE KON İsmine Dair

 

Er (asker) – Gene – Kon

Manas, Alp Er Tunga, Oğuz Kağan, Deli Dumrul, Boğaç Han, Tepe Göz, Bamsı Beyrek, Satuk Buğra Han, Dedem Korkut destanları gibi Türk tarihinde çok önemli yeri olan Ergenekon Destanının isminin Türk milletinin iradesine ket vurmaya çalışanlara karşı yapılan bir soruşturmaya, operasyona verilmesi birçok kişide burkuntu oluşturdu! Belki, Türk demokrasisinin gelişmesine engel olan, ulusalcı safsatalarla ülkeyi içine kapalı ülke haline getirmeye çalışanların bağladıkları zincirleri kırmak ve
Ergenekon Destanında demir dağları eritip çıkan milletimizin kaderi II. Ergenekon (soruşturma) ile bu zincirleri paramparça ederek, evrensel değerlerele dünyaya açılmaktır” şeklinde değerlendirmeler yapabiliriz. Lakin burada soruşturmanın ismi olmaktan önce Ergenekon millet iradesini silah ve hileyle değiştirmeye çalışan bir örgüte verilmiştir. Yani cumhuriyeti ve Türk milletini kurtaracakları hülyası görselerde aslında ülkenin etrafını ulusalcı ağlarla örmek ve bizi gelişmemiş demokrasiler sepetine hapsetmek istiyorlar...

Edindiğimiz intibaya göre bu örgüt, çeşitli spekülatif eylemler, cinayetler, bombalamalar, mitingler vs. yoluyla bir darbe ortamı oluşturarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yönetime el koyması için uygun kaosik ortamı oluşturup, ordu içinde bulunabilecek darbe heveslilerini teşfik ederek, silah zoruyla millet iradesini askıya almayı hedefliyor. Özetle “Askeri Darbe Teşvikçileri” o zaman kelimeleri bölerek kullanırsak “ER(asker)- GENE- KON” tam yerini bulmuş diyebiliriz! Daha öncede bir kaç kez vuku bulmuş olan askerin siyaseti tasfiye etmesini tekrar istemenin ismi ancak bu kadar güzel adlandırılabilirdi!

Madem bu örgütü kuranların nihayi hedefi askeriyenin yada askerin gelip yönetime konmasını amaçlıyor. O zaman askere 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat süreçlerinde ve darbelerinde yaptılan gibi "gel GENE yönetime KON" denilmektedir. yani geçmişte tecrübe ile sabit bir suçun işlenmesi için muhataba çağrı yapılmaktadır. Bu perspektiften bakılınca isim su götürmeyecek şekilde yerini bulmuş diyebiliriz!

Cenk SARIGÖL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnsanlık konuşma ve yazıyla yani iletişimle birlikte teknolojik gelişim sağlayabilmişlerdir. Medeniyet ise bu hasletleri hoşgörü, sevgi ve ahlaklı kullanmakla olur.