11 Haziran 2009

Torbalı Akparti Özeleştiri Yapmalı!

Torbalı Akparti Teşkilatı Özeleştiri Yapmalı!

BANA göre Torbalı Ak Parti, belediye başkanlığını kazanamasa bile başarısız bir yerel seçim geçirmedi. Hatta İzmir’in yerel seçimden en başarılı çıkan ilçe teşkilatlarından birisidir. Oyunu istikrarlı şekilde arttırmayı sürdürdü. %4,8’lik oy artışı bir başarı sayılabilir ama bu parti yöneticilerinin ve teşkilatının özeleştiri yapmaktan geri durmasını sağlamaz. Her ne kadar adayları ‘tüm sorumluluk benim’ diyerek, sonucu üstüne almış olsa dahi…

Torbalıda Akparti %4,8 oy artırdı doğrudur. Buna karşın CHP %23,2 gibi bir sıçrama yaptı. Elbette mazeret üretmek basit. ‘İzmir’de genel olarak diğer parti seçmenleri kendilerini Ak Parti karşısında konuşlandırdı’ diyebilirsiniz.

O zaman size şunu sorarlar, "diğer ilçe ve beldelerde partiniz oy kaybederken siz arttıra bildiyseniz 3300 oy alacak bir atraksiyon nasıl olabilirdi?" Veya bu oyu alamamamızın sebebleri nedir? Torbalıda Ak Parti oyunu 5 puan arttırmış kabul etsek ve bunun %3’ü MHP, %2’si eski DYP seçmeni olsa! Bu varsayımdan hareketle CHP’ye aynı partilerden MHP %7,8 oy, DYP’den %3,5 oranında kayma gerçekleştiği gerçeği önünüze dikilir. Size seçim almak için +%6 oy yetiyordu. Yani 3350 oy. http://cenksarigol.blogspot.com/2009/04/torbal-2009-secim-degerlendirmesi.html Hadi eriyen, dibi bulan, DTP’nin yarısı kadar söz hakkı ile kısraktan düşmüşe dönen bu partilerden CHP’ye gidenin yarısını alamadınız. Peki bir önceki seçim GP’nin aldığı %7,05 oy ne oldu?

Ak Parti ve MHP tabanlarının %28’inin ülke çapında yapılan tüm araştırmalarda ortaya çıkmıştır ki, ikinci tercihi bir diğeridir. Geri kalanda kesinlikle CHP değil, BBP, Akparti, DTP, DP sıralamasından sonra ona yer ancak bulunuyor. Özeleştiriye buradan başlanmalı, ‘Biz veya partimiz nerede hata yaptık da sağ ve ortak tabandan beslendiğimiz seçmen bizim yerimize CHP’yi tercih etti? Adayda, meclislerde hata mı yapıldı?'

Bugüne kadarki Torbalıda sağ parti ve partililere yaklaşımımızdaki hatalar neydi? Onları bize oy vermektan alıkoyan etkenler nelerdir? Bizim yaklaşımımız ve tutumumuzun bundaki payı nedir? Tüm bu soruların cevapları verilmeden, bundan sonra ne yapacağız? Sorusuna doğru cevabı bulamazsınız. İcraat proğramınızı ve siyaset stratejinizi temelsiz yürütürsünüz. Unutmayın temelsiz binaya, çok kat çıkılmaz, balçık toprak temel tutmaz. Bu soruların cevaplarına göre ben inanıyorum ki, aramızda şu neden yok, bunu davet edelim, filanca gerçekten görüşlerimize yakın diye tartışmaya başlanacaktır.

Sahi koalisyon dönemi iyi işler çıkaran, Torbalı'ya bir çok hizmeti geçen bir Aydın Mimaroğlu vardı tanır / hatırlar mısınız? Eminim Torbalı Akparti yöneticilerinin böyle çok tanıdığı ve hatırladığı çıkacaktır. En azından bu hatırladıklarınızla ortak seçim değerlendirmesi yapmaya ne dersiniz?


Cenk SARIGÖL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnsanlık konuşma ve yazıyla yani iletişimle birlikte teknolojik gelişim sağlayabilmişlerdir. Medeniyet ise bu hasletleri hoşgörü, sevgi ve ahlaklı kullanmakla olur.